UFC

Sean Strickland poručio sucima: ‘Osjećate li se ikad loše nakon što pokradete borce?‘

Sean Strickland

 Instagram (sean Strickland)
31-godišnji Sean ne može najbolje prihvatiti poraz od Jareda Cannoniera

Jako teško Seanu Stricklandu pao je sinoćnji poraz od Jareda Cannoniera. Podijeljenom sudačkom odlukom slavio je ‘‘Killa Gorilla‘‘ nakon pet rundi vrlo tijesnog i neizvjesnog meča.

Strickland je borbu dobro otvorio, frustrirao je Cannoniera svojim taktičkim pristupom i pogađanjem direktima s distance. Cannonier je priliku tražio kroz ‘‘low kickove‘‘, a kako je meč odmicao, Jared je pronalazio više načina za skratiti distancu i kontrirati Seanove prednje direkte.

Dvojica sudaca bodovali su meč 49-46 u korist Cannoniera, dok je jedan sudac istim rezultatom bodovao meč u korist Stricklanda. Već po čitanju prve sudačke kartice koja je otišla na Jaredovu stranu, Strickland je bio vidno frustriran, a nakon proglašenja pobjednika samo je dodatno pokazao koliko je razočaran.

Nedugo poslije Strickland se odlučio fanovima obratiti putem Instagrama, a još uvijek je iskazivao svoje nezadovoljstvo ishodom.

‘‘Ja sam loš gubitnik. Kapa dolje Jaredu, ali imamo suce koji ne znaju svoj posao. Usporedite sudačke kartice s brojem značajnih udaraca (152-141 u korist Stricklanda) i pogledajte koliko sam ga puta uzdrmao. Razni stručnjaci prišli su mi nakon borbe i rekli su mi: ‘Ne znam kako si izgubio ovaj meč. Više si pogađao i to bi se trebalo očitovati na sudačkim karticama‘. Nije sada niti bitno, hvala svima na podršci, vraćam se u dvoranu i okrećem se novoj borbi.‘‘, rekao je Sean, a u sklopu objave na Instagramu dodao je:

‘‘Samo želim pitati suce: Kad bacite pogled na statistiku, osjećate li se ikad loše zbog toga što ste pokrali ljude, a to ste napravili jer ne znate ništa o borbama? Hmmm, svejedno hvala svima, trenerima, fanovima i hejterima. Idemo dalje.‘‘, zaključio je Sean.

Nije ovo bila godina kakvoj se Strickland nadao. U 2022. godinu ušao je s pet uzastopnih pobjeda, a u drugom mjesecu porazio je i Jacka Hermanssona. Jednu pobjedu Sean je bio udaljen od napada na titulu, ali Alex Pereira nokautirao ga je u prvoj rundi, početkom sedmog mjeseca. Strickland je u sinoćnjem meču pružio puno zreliji i inteligentniji nastup protiv Jareda Cannoniera, ali ni to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Strickland će ponovno morati izgraditi svoj niz, ali sinoć je dokazao da se može ravnopravno nositi s borcem koji je treći izazivač UFC-ove srednje kategorije.

Linker
19. travanj 2024 06:08