UFC

Dober i Green očekivano osvojili bonus za najbolju borbu večeri: Nagrađena su još dvojica boraca

Drew Dober i Bobby Green

 Screenshot (youtube, Ufc)
Dana White i UFC podijelili su ukupno četiri bonusa borcima koji su nastupili na UFC Fight Night 216 eventu

Sinoćnji UFC Fight Night 216 event započeo je s mnoštvom borbi koje su otišle na sudačku odluku. Prva četiri meča završila su jednoglasnim odlukama sudaca, a od ukupno sedam preliminarnih mečeva, samo je Said Nurmagomedov došao do pobjede prekidom (‘submission‘ u drugoj rundi).

Međutim, kad je na red došao ‘‘main card‘‘, nastupili su i brojni finiši. Michal Oleksiejczuk nokautom u prvoj rundi porazio je Codyja Brundagea, a nokaute su upisivali redom Drew Dober, Alex Caceres i Amir Albazi. Event je završio pobjedama Armana Tsarukyana i Jareda Cannoniera, ali oni su slavili na bodove.

Nedugo poslije eventa, došao je red na podjelu bonusa, a moglo bi se reći da UFC nije imao pretjerano težak posao ovaj put. Drew Dober i Bobby Green po mnogima su bili favoriti za osvojiti bonus za najbolju borbu večeri, a očekivanje su i opravdali.

Obojica su poznati kao borci koji gotovo uvijek pružaju vrlo uzbudljive i atraktivne nastupe, a ništa drukčije nije bilo niti sinoć. Bobby Green dominirao je u prvoj rundi, pogađao je Dobera kad god poželi, a njegove udarce sjajno je eskivirao. Čak 39 značajnih udaraca pogodio je Green u prvoj rundi (Dober 17), a za nešto više od dvije i pol minute druge runde, Green je pogodio još 34 značajna udarca. Dober je i u tih nešto više od pola druge runde ponovno bio uspješan sa 17 značajnih udaraca, ali to mu je bilo dovoljno za pobjedu.

Nije Dober niti u jednom trenutku prestajao vršiti presing, iako je konstantno primao udarce u glavu. To mu se isplatilo kad je nesmotrenog Greena sjajno pogodio ljevicom, a posao je dovršio još jednim udarcem iz gornje pozicije u parteru. Bila je to treća uzastopna pobjeda za Dobera i drugi uzastopni Greenov poraz, ali obojica kući odlaze s ukupno šestim bonusom u svojim karijerama. Zaslužili su ga obojica.

Još dvojica boraca kući idu bogatiji za dodatnih 50 tisuća dolara. Spomenuti Michal Oleksiejczuk prezentirao je svojevrsni ‘‘Polish Power‘‘ i Codyja Brundagea nokautirao je u prvoj rundi iz gornje pozicije u parteru. Poljaku je to drugi bonus u desetom UFC nastupu.

Osim njega, bonus za izvedbu dobio je i Alex Caceres. Borac nadimka ‘‘Bruce Leeroy‘‘ spektakularno je nokautirao Juliana Erosu lijevim ‘‘high kickom‘‘, a posao je dovršio s još par udaraca. Caceresu je to šesta pobjeda u posljednjih sedam nastupa, a samo ga je Sodiq Yusuff porazio u tom periodu. ‘‘Bruce Leeroy‘‘ došao je do sedmog bonusa u svom 26. UFC nastupu.

Linker
25. travanj 2024 15:25