UFC

Sean Strickland savjetuje Chimaeva da ostane u velteru: ‘Lakše će doći do titule u velter kategoriji‘

Sean Strickland i Helen Yee

 Screenshot (youtube, Helen Yee Sports)
Strickland smatra kako je konkurencija u srednjoj kategoriji jača nego u velteru, ali rijetki će se složiti

Puno je polemike nastalo oko toga u kojoj bi kategoriji Khamzat Chimaev trebao nastupati u nastavku svoje karijere. Neporaženi čečensko-švedski borac dosad je miksao između veltera i srednje kategorije, ali uoči posljednjeg nastupa, gornju granicu velter kategorije prekoračio je za čak 3,40 kilograma.

‘‘Khamzat se cijelu karijeru bori u velteru, a ovog je puta pao vagu. Nije da uvijek pada, iako je i prije znao imati teška skidanja. Sada ćemo se nekoliko borbi boriti u srednjoj, ali vraćamo se u velter.‘‘, gostujući u MMA Houru rekao je Andreas Michael, trener Khamzata Chimaeva.

Chimaev je u velter kategoriji trenutno trećerangiran u poretku izazivača i jako je blizu napada na pojasa. Kad je srednja kategorija u pitanju, tamo uopće nije rangiran, ali s obzirom da je Israel Adesanya gotovo pa ‘‘počistio‘‘ tu kategoriju, Chimaev bi brzo mogao dogurati do napada na titulu. Uostalom, svi znamo kako je Alex Pereira nakon samo tri pobjede gurnut u poziciju sljedećeg izazivača, iako je dvije pobjede upisao protiv nerangiranih protivnika. Jedna pobjeda protiv top 5 protivnika vjerojatno bi bila dovoljna i Chimaevu za napad na titulu.

U razgovoru s Helen Yee, svoje mišljenje o Khamzatovoj situaciji iskazao je i Sean Strickland. Sedmorangirani izazivač UFC-ove srednje kategorije povremeno trenira s Chimaevim u sklopu Xtreme Couture Gyma, jer to je dvorana koju Chimaev posjećuje u završnoj fazi priprema, naročito ako nastupa u Las Vegasu.

Strickland smatra da bi se Chimaev trebao držati velter kategorije, jer tu kategoriju vidi lakšom za doći do pojasa.

‘‘Da nisam imao prometnu nesreću (krajem 2018. godine), još uvijek bih nastupao u velteru i vjerojatno bih imao veće šanse za osvojiti pojas u velteru. Međutim, je li život lagodniji u srednjoj kategoriji? Naravno da jeste. Jedem cheeseburgere i sretan sam dok mogu biti debeo. Život u velter kategoriji bio je jadan. Trčao bih svaku večer na primjer. Ali Khamzat ima veće šanse postati prvakom u velteru, to vam garantiram. Razumijem da je skidanje kilaže brutalno, ali da nisam imao prometnu nesreću na motociklu, i ja bih vjerojatno ostao u toj kategoriji.‘‘, rekao je Strickland koji je krajem 2018. godine bio žrtva prometne u kojem ga je vozač automobila udario dok je Strickland vozio motocikl.

Sean je prošao s višestrukim ozljedama i morao je proći kroz operaciju koljena koja ga je na dulje vrijeme držala van kaveza. Gotovo dvije godine nakon prometne nesreće čekao je Strickland na nastup, a vratio se kao borac srednje kategorije.

U višoj kategoriji upisao je pet pobjeda i poraz u posljednjem nastupu. Alex Pereira nokautirao ga je u prvoj rundi početkom sedmog mjeseca. Strickland se trebao vratiti u kavez 15. listopada (10. mjeseca), ali meč protiv Jareda Cannoniera morao je otkazati zbog infekcije prsta i operacije koju je morao proći zbog toga. Sean je otkrio kako meč između njega i Cannoniera ima novi datum, a radi se o 17. prosinca (12. mjesec).

Strickland je u svom razgovoru s Helen Yee ponovno imao ‘‘žutu minutu‘‘, a ovaj put na tapeti su se našle žene koje je sebi svojstven način prokomentirao. Sve možete poslušati u kratkom intervjuu koji je odradio s Helen, a video se nalazi pri dnu teksta.

Linker
26. travanj 2024 22:53