UFC

Šef BKFC-a potvrdio: ‘Sastavljamo ponudu za Ngannoua, želimo ga gledati u našim redovima!‘

Francis Ngannou

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Ngannou je u prošlosti dosta govorio o boksu i meču protiv Tysona Furyja, no boks golim šakama nije spominjao

Kada prvak teške kategorije napusti neku organizaciju, to je dosta sramotan udarac za istu. Francis Ngannou od jučer i službeno više nije dio UFC-a, a za upražnjeno mjesto prvaka borit će se Jon Jones i Ciryl Gane.

Iako to neće ozbiljnije naštetiti UFC-u, svakako je sramotno za njih da prvak u svome ‘‘primeu‘‘ odlazi i bolje uvjete traži drugdje. Kako je od sada slobodan borac na tržištu, na njegovu adresu vjerojatno iz dana u dan dolaze rane ponude od različitih organizacija, sportova i promotora, a jučer se izdvojila jedna jako zanimljiva.

Naime, šef BKFC-a David Feldman je potvrdio kako će pokušati Francisa dovesti u svoje redove te je rekao kako se nada kako će u 2023. nastupiti kod njih:

‘‘Mi smo jako zainteresirani da potpišemo Francisa Ngannoua i jako bi smo voljeli vidjeti ga kako se natječe u krcatoj BKFC-ovoj teškoj kategoriji. Trenutno sastavljamo ponudu za njegove usluge te se nadamo kako će ga fanovi u 2023. gledati u BKFC-ovom borilištu‘‘, rekao je Feldman za MMA Junkie.

Ngannou već jako dugo govori o prelasku u boks te se najčešće govori o meču s Tysonom Furyjem, no bilo bi zanimljivo vidjeti hoće li ga zanimati i boks golim šakama. BKFC je u prošlosti već i doveo nekoliko bivših UFC zvijezda kao što su Paige VanZant, Diego Sanchez, Ben Rothwell i Mike Perry, a vidjet ćemo hoće li i Francisu dati dovoljno dobru ponudu.

Ngannou za sada nije otkrivao gdje bi ga mogli gledati dalje, a s obzirom da se nije borio preko godinu dana, mogli bi to saznati vrlo brzo.

Linker
15. travanj 2024 20:44