UFC

Sergei Pavlovich oglasio se nakon teškog poraza: ‘Nema posljedica za moje zdravlje, brzo ću se vratiti‘

Sergei Pavlovich

 Justin Renfroe/Zuma Press/Profimedia
31-godišnji ruski nokauter žel se što prije vratiti pobjedama

Nezaustavljivo je izgledao Sergei Pavlovich u proteklih nekoliko godina, sve do jučerašnjeg nastupa na UFC 295 eventu. Zastrašujući ruski nokauter došao je u New York nakon šest uzastopnih pobjeda nokautom u prvoj rundi.

Protivnik Sergeiju Pavlovichu bio je Tom Aspinall, britanski teškaš koji je pristao uskočiti na ‘‘short notice‘‘ dva i pol tjedna prije održavanja priredbe. Pavlovich također prvotno nije trebao nastupiti u New Yorku, ali pripremao se za event jer je bio u ulozi zamjene. Nakon ozljede Jona Jonesa, Pavlovich je uskočio kao zamjena, ali UFC ga nije upario s Miočićem, već s opasnim Tomom Aspinallom.

Meč Aspinalla i Pavlovicha potrajao je samo 69 sekundi, a Pavlovich se ovaj put našao na krivoj strani nokauta u prvoj rundi. Nakon šest uzastopnih nokauta u prvoj rundi, Sergei je završio nokautiran nakon nešto više od minutu borbe. Težak je to poraz za 31-godišnjeg ruskog teškaša, ali Sergei Pavlovich ostao je pozitivan u svom obraćanju fanovima nakon meča.

‘‘Nisam pretrpio nikakvu štetu po svoje zdravlje, dobro sam. Tom je bio brži od mene i precizniji. Brzo ću se vratiti u kavez. Želim biti aktivan kako bih što prije dobio novu priliku u borbi za pojas. To je moj cilj i doći ćemo do toga. Primjećujem vašu podršku i hvala vam svima!‘‘, poručio je Pavlovich putem Telegrama, a fanovima je zahvalio i objavom na Instagramu.

Još u najavi eventa, spomenuli smo kako ovaj meč gotovo sigurno neće biti jedini obračun Pavlovicha i Aspinalla, nego samo početak njihovog rivalstva. Najbolje teškaške godine obojici tek slijede, a ne sumnjamo da će Aspinall i Pavlovich biti neka od glavnih lica teške kategorije. Krupnim koracima pridružuje im se i Jailton Almeida, a Ciryl Gane već je neko vrijeme pri samom vrhu teške kategorije. Smjena generacija u teškoj kategoriji dobro je prošla i čeka nas mnoštvo uzbudljivih mečeva u periodu koji slijedi. Naravno, Jon Jones i Stipe Miočić još su tu i predvode onu ‘‘staru gardu‘‘.

Linker
04. svibanj 2024 00:39