UFC

Shavkat Rakhmonov nakon velike pobjede: ‘Spreman sam za napad na titulu‘

Shavkat Rakhmonov

 Screenshot (youtube, Ufc)
Prvo mora pričekati rasplet revanša između Edwardsa i Usmana

Neporaženi UFC-ov velteraš smatra kako je konačno spreman za napad na titulu te se nakon subotnje pobjede nada da će tu priliku i dobiti. Shavkat Rakhmonov (17-0 MMA, 5-0 UFC) prekidom je pobijedio Geoffa Neala (15-5 MMA, 7-3 UFC) na glavnom dijelu UFC 285 priredbe u Las Vegasu i time dokazao da je spreman za najveće izazove.

"Geoff Neal se borio s puno opasnih protivnika i nitko ga do sada nije uspio dovršiti, tako da sam ja prvi.To će biti odluka UFC-a, ali ja sam spreman za napad na pojas. Bit će još bolje ako to bude u Abu Dhabiju."

Kako bi dobio priliku za napad na titulu,Rakhmonov će prvo morati pričekati rasplet revanša između novog šampiona Leona Edwardsa, te bivšeg prvaka Kamaru Usmana. Njihova borba je zakazana za 18.ožujka (3. mjesec), samo dva tjedna nakon borbe Shavkata i Geoffa Neala. To definitivno ide u prilog Rakhmonovu s obzirom na to da će nositelj pojasa i on imati gotovo jednako vremena za odmor i adekvatne pripreme. Naravno ukoliko ga UFC odabere za sljedećeg izazivača.

"Meni se nikuda ne žuri. Imamo uskoro mjesec Ramadana, ali svejedno, borba u Abu Dhabiju bi bila odlična. Etikad Arena bi bila prepuna Khazahstanskih fanova. To bi bilo idealno za moju državu." - zaključio je Shavkat.

Red za napad na titulu velter kategorije je podosta dugačak, a neki od kandidata su Khamzat Chimaev, Belal Muhammad, Colby Covington i Gilbert Burns. Na ljestvici su se do sad asvi nalazili ispred Shavkata, a kako će ga UFC rangirati nakon pobjede protiv Geoffa Neala koji je do ove borbe bio 8., predstoji nam za vidjeti.

Linker
11. travanj 2024 02:57