UFC

Shavkat Rakhmonov: ‘Želim veću pažnju borilačke zajednice, a kroz dvije godine ću biti prvak‘

Shavkat Rakhmonov

 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
Talentirani velteraš ne sumnja u svoje vještine

Veliki talent UFC-ove velter kategorije, Shavkat Rakhmonov želi jednaku količinu 'hypea' kao i druga UFC-ova uzdanica, Khamzat Chimaev.

Rakhmonov je noćas atraktivno svladao iskusnog Neila Magnyja giljotinom u drugoj rundi, te tako postavio omjer od 16 pobjeda i bez poraza. Zanimljiva je činjenica da sad Rakhnonov ima osam završnica nokautom, te osam 'submissionom'.

Ako sve to uzmemo u obzir, Rakhmonov je potencijalni problem za sve top borce u diviziji, ali dojam je kako je njegovo nekako ime prošlo 'ispod radara' velikom broju fanova. Borce sličnog kalibra kao što je i sam Chimaev, od samog početka prati glas i izvan Octagona, dok je Rakhmonov nekako u drugom planu.

To ni njemu nije promaklo, pa je na press konferenciji nakon borbe izjavio: ''Da, vjerujem da zaslužujem više pažnje. Ako Bog da, ja sam budući UFC prvak. Vrijeme će pokazati'', rekao je Rakhmonov.

Khamzat Chimaev je počeo isplivavati 2020. godine nakon pobjeda nad Geraldom Meerschaertom, Rhysom McKeeom, te Johnom Phillipsom. Rakhmonov također ima jako atraktivne borbe i pobjede, ali činjenica jest da on nije u istim razgovorima kao Chimaev.

''Ja idem korak po korak, ne žurim. Vjerujem da ću za godinu i pol ili dvije biti UFC prvak'', zaključio je Shavkat.

S obzirom na vještine koje ovaj talentirani borac posjeduje, vjerujemo kako će pronaći svoj put do fanova. Isto tako se nadamo da će ovaj mladi velteraš od ove pobjede zadobiti veću medijsku pažnju i pažnju fanova.

Linker
25. travanj 2024 04:41