UFC

Sjajni velteraški revanš predvodit će UFC-ov Fight Night u travnju

Vicente Luque vs. Belal Muhammad

 screenshot (YouTube, UFC)
Vicente Luque i Belal Muhammad nakon pet i pol godina će se ponovno susresti u Octagonu

Jedna borba koja se dogodila u vrijeme dok su njeni sudionici bili tek kratko u UFC-u te dok su tek gradili svoj put i svoje ime, ponovit će se 16. travnja i to kao glavna borba UFC Fight Nighta 206. Kao što je spomenuto u prethodnoj rečenici, nakon što su u studenom 2016. godine po prvi put ukrstili snage, Vicente Luque i Belal Muhammad napravit će to još jednom, u potpuno drugim okolnostima, onima gdje su obojica ozbiljni kandidati za napad na titulu.

U onom prvom slučaju, na uvodnim borbama velike UFC 205 priredbe koju je u Madison Square Gardenu predvodila borba Conora McGregora i Eddieja Alvareza, Vicente je slavio nokautom nakon samo 79 sekundi. No, bilo je to jedno drugo vrijeme, a njih dvojica svakako puno drugačiji borci nego danas.

30-godišnji Luque (21-7-1, 14-3 UFC) u borbu će ući uz sjajan niz. Radi se o četiri pobjede za redom, ali i o deset pobjeda u posljednjih 11 borbi. U toj seriji, tek protiv Mikea Perry nije slavio prekidom, što ga čini trenutno jednim od najubojitijih boraca svijeta. Zapravo, osam pobjeda prekidom u posljednje četiri godine najviše je u cijelom UFC-u, a ukupno 12 pobjeda prekidom drži ga u Top 10 svih vremena u promociji. U posljednje dvije borbe je čak potvrdio kako nije samo nokauter pa je tako Tyrona Woodleya i Michaela Chiesu porazio prisiljavanjem na predaju. Brazilac iz "Sanford MMA" tima borac je u čijim se nastupima uživa.

S druge strane, 33-godišnji Belal Muhammad (20-3, 11-3 UFC) nije toliko atraktivan, ali je svakako opak borac čiji niz govori puno toga. Belal je slavio u posljednjih šest nastupa, ako na računamo poništenu borbu protiv Leona Edwardsa, a poput Luquea je na 10-1 u posljednjih 11. Kako je Luque jedini borac koji ga je zaustavio prekidom, Belal će imati veliku motivaciju pokazati da se to ne može i u ovoj borbi ponoviti.

Što se tiče njihovog statusa u kategoriji, Luque je trenutno četvrti borac ljestvice izazivača, dok je Muhammad jednu poziciju ispod njega. Ovisno o okolnosti i preostalim borbama, mogao bi pobjednik ove borbe doći i to statusa izazivača. Naime, poznato je kako će Kamaru Usman titulu iduće braniti protiv Leona Edwardsa, a ispred ovog dvojca se na ljestvici još nalaze Colby Covington i Gilbert Burns. Colby sigurno neće tako brzo dobiti novu priliku, dok za Burnsa ne možemo biti sigurni u bilo što, posebno ako se u idućoj borbi sastane s Khamzatom Chimaevim.

Važna borba i velika potencijalna nagrada za pobjednika. Možda i neće postati idući izazivač, ali će imati apsolutno sve reference da tu poziciju od UFC-a ima pravo tražiti.

Linker
20. travanj 2024 13:51