UFC

Službeno ugovorena UFC borba dvojice najboljih nakon Adesanye

Whittaker vs. Vettori

 UFC
Australac i Talijan međusobnom borbom odredit će tko je najbliži trećem pokušaju

Po drugi put u bližoj povijesti, dva posljednja protivnika Israela Adesanye odmjerit će snage, a po drugi put u takvoj borbi nastupit će Marvin Vettori. Naime, nakon što je Talijan krajem prošle godine savladao Paula Costu, sad mu slijedi borba protiv Roberta Whittakera. Borba je to o kojoj se već ranije špekuliralo, no sad je i službeno ugovorena.

UFC 275 priredba, koja je danas potvrđena za 11. lipnja u Singapuru, ugostit će tu borbu kao veliko pojačanje programa predvođenog s dvije borbe za titulu. Mnogima će ova biti jednako uzbudljiva, ako ne i više od toga. Naime, možemo bez pardona ovo nazvati borbom za drugog najboljeg UFC borca srednje kategorije. Upravo njih dvojica pružili su Israelu Adesanyi i najbolji otpor.

Whittaker se protiv Adesanya borio posljednji, u veljači ove godine te je odradio puno bolji posao nego krajem 2019. godine, kad mu je prvak titulu oduzeo. Ipak, nije odradio dovoljno dobar posao da bi ponovno postao prvak, unatoč tome što je on sam bio uvjeren u to te je čak bio siguran da će sudačke kartice donijeti bodovanje u njegovu korist. Nedugo nakon borbe je najavio kako će počistiti sve ostale borce te izboriti novu priliku, dodavši kako je uvjeren da je jedini borac koji Adesanyu može savladati.

Za razliku od njega, Vettori je puno bolji otpor Adesanyi pružio u proljeće 2018. godine, kad je poražen podijeljenom sudačkom odlukom nakon tri runde. Adesanya se za prošlogodišnji ogled puno bolje pripremio pa je slavio uvjerljivo. Izdržao je Vettori svih pet rundi, no nije ga uspio ugroziti. Ljut prije svega na samog sebe, i on je najavio kako to nije posljednji put da se njih dvojica susreću u Octagonu.

Za pretpostaviti je kako bi, gledajući na trenutnu stanje u kategoriji, obojici trebao niz od otprilike tri pobjede da bi nova prilika za napad na Adesanyu došla na red.

Linker
26. travanj 2024 13:35