UFC

Sonnen pohvalio Masvidala: ‘Usudio se prihvatiti meč kojim potencijalno završava njegova karijera‘

Jorge Masvidal

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Jorge Masvidal upustio se u jako težak meč, unatoč ne naročito dobroj situaciji u kojoj se nalazi

Oko mjesec i pol dana, dijeli nas od meča Jorgea Masvidala i Colbyja Covingtona na UFC 272 priredbi. Iako je borba relativno daleko od današnjeg datuma, još od same objave ovog meča, oba borca privlače veliku pažnju. Radi se o trenutno jednom od najužarenijih rivalstava unutar UFC-a. Nekadašnji cimeri i najbolji prijatelji, sada su veliki neprijatelji te svaki MMA fan s nestrpljenjem iščekuje ovaj meč.

Zanimljiva činjenica jeste kako oba borca ulaze u ovaj meč nakon poraza. Colby Covington u 11. mjesecu po drugi put izgubio je od Kamarua Usmana, a porazom od Masvidala, poprilično bi se udaljio od samog vrha kategorije, koji ponovno planira napasti. Jorge Masvidal s druge strane, u još je težoj situaciji. ''Gamebred'' je u posljednjem nastupu također poražen od Usmana, no Nigerijac mu je nanio poraz i prije te borbe. Dakle, Masvidalu protiv Covingtona prijeti treći u nizu. Veliki je to udarac za bilo kojeg borca.

Umirovljeni MMA borac, Chael Sonnen, zbog svega navedenog, odao je počast Jorgeu Masvidalu. Naime, činjenica je kako šestorangirani izazivač velter kategorije, uživa veliku popularnost posljednjih nekoliko godina. Masvidal se prometnuo u jednu od najvećih UFC zvijezda, a porazom od Covingtona, kompromitirao bi puno toga. Olakotna okolnost svakako nije činjenica kako je Colby uistinu sjajan borac, nakon Usmana vjerojatno najbolji u kategoriji. Dakle, Masvidal je nakon dva poraza u nizu, prihvatio još jedan jako težak meč.

''Pošteno rečeno, moram odati poštovanje Masvidalu, zato što se usudio prihvatiti meč kojim bi njegova karijera mogla završiti. Radi se o toliko velikom meču, jako puno pažnje i fokusa bit će usmjereno prema njima, a pregršt je i mržnje između boraca. Jorge je trenutno druga najveća zvijezda u sportu (McGregor je prva), a ulazi u ovaj meč s dva poraza u nizu.'', započeo je Sonnen putem svog YouTube kanala.

''Ako završi srušen u parter i uništavan kroz narednih 25 minuta, to će skinuti puno sjaja s njegovog statusa druge najveće zvijezda u MMA-u. Dakle, veliki su ulozi, a Jorge je svejedno pristao. Pobogu, cijenim to.'', dodao je Sonnen.

Hoće li Masvidal doživjeti treći poraz u nizu te hoće li zadržati status nominalno druge najveće zvijezde unutar promocije, nameće se pitanje. Međutim, odgovor na jedno pitanje, odavno smo dobili kad je Masvidal u pitanju. Nema dileme kako je ''Gamebred'' borac u punom smislu riječi i spreman je boriti se s bilo kime, u bilo kakvim okolnostima.

Linker
23. travanj 2024 19:26