UFC

Stephen Thompson odabrao najboljeg udarača i najboljeg ‘grapplera‘ u UFC-u; Slažete li se s njim?

Stephen Thompson

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Sedmorangirani izazivač UFC-ove velter kategorije nije pretjerano razmišljao

Definitivno jedan od uzbudljivijih UFC-ovih mečeva u ovom mjesecu biti će onaj između Stephena ‘‘Wonderboyja‘‘ Thompsona i Michela ‘‘Demolidora‘‘ Pereire. Dvojica velteraša obračunati će se 29. srpnja (sedmi mjesec) na UFC 291 eventu, a fanovi se silno vesele ovoj borbi.

Teško je reći tko je od ove dvojice boraca atraktivniji unutar kaveza. Michel ‘‘Demolidor‘‘ Pereira u UFC je došao s epitetom jednog od najspektakularnijih boraca izvan UFC-a. Njegovi nevjerojatni i nesvakidašnji potezi bili su dio mnogih isječaka, ali Brazilac je ipak morao malo prilagoditi svoj stil borbe.

Previše energije crpio je ‘‘Demolidor‘‘ na pokušaje atraktivnih udaraca koji često nisu donosili previše uspjeha. To ga je dovelo i do poraza protiv nekih objektivno lošijih boraca od njega, ali Pereira se uspješno prilagodio. ‘‘Demolidor‘‘ je sada 15-rangirani borac UFC-ove velter kategorije, a iza sebe ima pet uzastopnih pobjeda. Porazi li sedmorangiranog izazivača Stephena Thompsona, bit će to definitivno najveća pobjeda u karijeri za Pereiru.

Međutim, neće mu biti nimalo lako. Veteran Stephen Thompson ne samo da je atraktivan borac, nego je i dugi niz godina jedan od najboljih velteraša na svijetu. Istina da mu vrhunski ‘‘grappleri‘‘ predstavljaju problem i razlog su zbog kojeg nikada nije postao prvakom, ali kada je stojka u pitanju, jako je malo boraca koji mu mogu parirati.

Nevjerojatna brzina i rad nogu čine ga neuhvatljivim za mnoštvo boraca unutar UFC-ove velter kategorije i pravi je užitak gledati Thompsona dok se bori na nogama. Pereira će biti na pravom testu i saznat ćemo koliko uistinu vrijedi.

Ususret UFC 291 eventu koji nas čeka krajem ovog mjeseca, Thompson je odradio intervju za SportsKeedu, a pritom je odgovorio na dva vrlo zanimljiva pitanja. ‘‘Wonderboy‘‘ je upitan da odabere najboljeg udarača i najboljeg ‘‘grapplera‘‘ unutar UFC-a. S obzirom da se radi o najjačoj svjetskoj MMA organizaciji, konkurencija je uistinu strašna, ali ‘‘Wonderboy‘‘ se odlučio bez pretjeranog razmišljanja.

Israel Adesanya borac je kojeg Thompson smatra najboljim UFC-ovim borcem kad su u pitanju vještine u stojci, a kao najboljeg ‘‘grapplera‘‘ istaknuo je Islama Makhacheva.

Mora se priznati da je Thompsonov odabir vrlo smislen i teško se ne složiti. No, rado bismo čuli i vaše mišljenje. U komentarima na našoj Facebook stranici otkrijte nam koje borce biste vi odabrali kao najboljeg udarača i najboljeg ‘‘grapplera‘‘.

Linker
06. svibanj 2024 11:49