UFC

(VIDEO) Tehnička perfekcija: ‘Wonderboy‘ otkrio tajne poteza kojima uvijek oduševi MMA fanove

Stephen Thompson

 Screenshot (youtube, Ufc)
Stephen Thompson jedan je od najboljih boraca u povijesti UFC-a kad su u pitanju vještine u stojci

UFC 291 event nudi nam pregršt fantastičnih mečeva, a Dustin Poirier i Justin Gaethje dvojac je koji predvodi priredbu. Nema sumnje da će njihov meč biti fantastičan, kao i onaj u ‘‘co-main eventu‘‘ između Alexa Pereire i Jana Blachowicza.

Međutim, ostatak ‘‘fight carda‘‘ također nudi neke ‘‘dragulje‘‘. Jedan od takvih mečeva definitivno je onaj između Stephena ‘‘Wonderboyja‘‘ Thompsona i Michela ‘‘Demolidora‘‘ Pereire.

Brazilac Pereira dugo je bio na glasu kao jedan od najatraktivnijih i najneobičnijih boraca na planetu. Pereira je u gotovo svakoj borbi prezentirao neke rijetko viđene poteze s pregršt gimnastičkih elemenata. Dolaskom u UFC i uparivanjem s nešto kvalitetnijim borcima, Pereiru je takav pristup koštao poraza u meču protiv Tristana Connellyja.

Previše se Brazilac iscrpio takvim pokušajima i Connelly ga je 2019. godine porazio jednoglasnom odlukom sudaca. Shvatio je Pereira da mora adaptirati svoj stil i racionalnije trošiti energiju. Iako su spektakularne tehnike još uvijek dio njegovog repertoara, Pereira ipak pažljivije raspolaže svojom energijom i trenutno je u seriji od pet uzastopnih pobjeda.

Taj niz, ali i sama njegova atraktivnost doveli su ga do najveće borbe u karijeri. Pereira će u noći sa subote na nedjelju dijeliti kavez sa Stephenom ‘‘Wonderboyjem‘‘ Thompsonom. ‘‘Wonderboy‘‘ je također jedan od najuzbudljivijih boraca na svijetu. Njegove tehnike koje vuče iz karatea uvijek oduševljavaju MMA fanove, a za razliku od Pereire, Thompson je puno bolje ukomponirao sve te tehnike u svoju igru.

Godinama je Thompson jedan od najboljih velteraša na svijetu, a dvaput se borio i za UFC-ovu titulu prvaka. Trenutno je sedmi u poretku izazivača, dok je Pereira na 15. mjestu i tražit će veliki skok u poretku.

Iako je razlika u plasmanu velika, upravo je ‘‘Wonderboy‘‘ taj koji je tražio ugovaranje ovog meča. Thompson je u poznim godinama (40) svoje karijere i ostatak karijere želi iskoristiti nastupajući u zabavnim mečevima. Elitni hrvači predstavljaju mu velik problem i Thompson ne preferira takve mečeve. ‘‘Demolidor‘‘ Pereira s druge strane itekako je atraktivan borac i zajedno s Thompsonom mogao bi pružiti borbu za pamćenje.

Ususret toj borbi, UFC je ponudio jedan jako zanimljiv videouradak. Radi se o videouratku koji traje nešto kraće od sedam minuta, a sadrži neke od Thompsonovih omiljenih udaračkih tehnika. Ne radi se samo o sažecima iz mečeva, nego prvenstveno o Thompsonovom pojašnjenju tih tehnika. ‘‘Wonderboy‘‘ se potrudio pojasniti zašto koristi te tehnike i kako se dovodi u situaciju da ih efikasno iskoristi.

Naravno da je stražnji kružni udarac jedna od tri tehnike koje je pojasnio, a dotaknuo se i svoje poznate kombinacije ‘‘1-2-headkick‘‘.

Stephen Thompson tehnički je maestralan borac kad su u pitanju udaračke tehnike i svaki ljubitelj borilačkog sporta mora pogledati ovu tehničku analizu. Video se nalazi ispod teksta, a ne sumnjamo da ćete uživati.

Linker
01. svibanj 2024 15:25