UFC

Stephen Thompson odgovorio na nedavne prozivke: ‘Mobitel mi je izgorio zbog toga, ali pristajem, ajmo se boriti!‘

Stephen Thompson

 PX IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Px Images/alamy/alamy/profimedia
Volio bi tu borbu odraditi na priredbi gdje nastupa Stipe Miočić

Kamaru Usman sredinom ožujka, na UFC 286 priredbi, doživio je (drugi) poraz od Leona Edwardsa i tako "Rockyju" prepustio tron velter divizije. U razdoblju koje je uslijedilo nakon toga, "Nigerijsku noćnu moru" povezivalo se s imenima nekoliko boraca, u prvom redu s Khamzatom Chimaevim. "Borz" se, međutim, u listopadu (UFC 294) bori s Paulom Costom, a Usman je, s druge strane, kao svog potencijalnog sljedećeg protivnika istaknuo - Stephena Thompsona.

"Učinio sam sve što je trebalo. Jedini tip koji, da budem iskren, trenutno ima smisla je ‘Wonderboy‘, budući da mu treba protivnik. ‘Wonderboy‘ već toliko dugo postoji i upravo je on to ime koje uvijek nudi pruža borbu. Njegov stil je vrlo, vrlo težak za borbu, a on je samo jedno od onih imena protiv kojih se, u mojoj eri, nikad nisam imao priliku boriti", rekao je Usman u razgovoru za TMZ Sports u utorak, a nije dugo trebalo da Thompson odgovori na te prozivke.

"Čuo sam to jer mi je telefon ‘izgorio‘. Svi na društvenim mrežama su rekli: ‘Čovječe, rekao je ovo, rekao je ono‘, a nadao sam se da će nešto pozitivno proizaći iz prošlog vikenda i da ću čuti tu vijest – on je uvijek bio netko s kim sam se htio boriti. To u ovom trenutku ima smisla i apsolutno pristajem", rekao je "Wonderboy".

Thompson je rekao da je od borbe protiv Tyrona Woodleya za naslov prvaka u velter kategoriji 2017. godine Gilbert Burns jedini protivnik s kojim se suočio, a da je bio rangiran iznad njega. Dobiti priliku boriti se s bivšim prvakom Usmanom (20-3, 15-2 UFC) bilo bi savršeno za njega, a volio bi da se to dogodi na UFC-u 295 11. studenog u Madison Square Gardenu, na priredbi gdje nastupa i naš Stipe Miočić.

"Ako pobijedim, mogao bih dobiti priliku da budem prvi izazivač, što je sjajno. Volim se boriti s takvim tipovima, koji su toliko profesionalni i kvalitetni. Bilo bi sjajno da ukrstimo rukavice, a još bolji rasplet bio bi da se borimo u Madison Square Gardenu u 11. mjesecu, u potpunosti sam za to!", zaključio je.

Linker
01. svibanj 2024 10:06