UFC

Stephen Thompson otkrio kako i zašto je dobio nadimak ‘Wonderboy‘

Stephen Thompson

 Screenshot (youtube, Ufc)
Sedmorangirani izazivač velter kategorije nosi jedan od najpoznatijih nadimaka unutar UFC-a

Jedan od UFC-ovih boraca kojeg gotovo svi vole, odnosno borac koji nema ''hejtere'', svakako je Stephen ''Wonderboy'' Thompson. Nerijetko mu se davao epitet najpristojnijeg borca u UFC-u (''Nicest Motherfucker''), a izuzev kvalitetnog pristupa i ponašanja, ne treba zaboraviti kako se radi o itekako kvalitetnom borcu.

Izuzev svih nabrojanih kvaliteta ovog američkog MMA borca, njegov nadimak također je nešto vrlo upečatljivo kad je u pitanju Stephen Thompson. 38-godišnjaka mnogi znaju kao pod nadimkom ''Wonderboy'' (''Čudo od dječaka/Dječak čudo'). Thompson je putem Instagrama podijelio jedan intervju u kojem objašnjava pozadinu svog nadimka.

''Imao sam prvu borbu još kao 15-godišnjak. Moj otac bacio me 'psima' taj put. Dakle, ja sam imao 15 godina, bio sam na omjeru 0-0, a borio sam se protiv tipa koji je imao oko 26 godina te je imao omjer 20-0. Valjda je to bio način mog oca da mi pokaže kako sam ja bolji nego što sam mislio. U to doba, ja sam pripremao svoju sestru za njene mečeve, a ona me prebijala, svakog dana. Zbog toga sam mislio da sam loš.'', započeo je ''Wonderboy'' s objašnjenjem, a zatim je otkrio kako je došlo do nadimka.

''Ali na kraju sam prebio tog tipa, a komentator ga je nakon meča upitao što misli o Stephenu Thompsonu. On je rekao da se pita zašto je uopće ušao u ring s ovim dječakom, a najavljivač me onda nazvao 'Wonderboy'. Nadimak je ostao uz mene sve od onda.'', objasnio je Stephen Thompson.

Inače, ''Wonderboy'' je trenutno sedmorangirani borac UFC-ove velter kategorije. Trenutno je u nizu od dva poraza (Burns, Muhammad) i 2021. definitivno nije bila njegova godina. Međutim, Thompson se ne planira povući, smatra kako ima još dosta toga za pokazati i s nestrpljenjem iščekujemo vidjeti što 2022. godina nosi za ovog sjajnog velteraša.

Linker
26. travanj 2024 03:48