UFC

Jim Miller u veljači će dodatno popraviti svoj sjajni UFC rekord

Jim Miller

 Screenshot (youtube)
UFC-ova ikona idućeg će mjeseca po 39. put ući u Octagon odraditi borbu

Jedan od onih boraca čijem se svakom nastupu veselimo svakako je Jim Miller (33-16, 22-15 1NC UFC), rekorder po broju odrađenih UFC borbi i primjer sportaša u svakom smislu. Borac je to koji nakon 13 punih godina u UFC-u, i u višegodišnje borbe s lajmskom boreliozom, ne namjera još neko vrijeme stati.

Nakon što je u listopadu prošle godine došao do nove pobjede, 38-godišnji Miller će već idućeg mjeseca odraditi prvu borbu u 2022. godini. Protivnik će mu biti Nikolas Motta, borac s kojim se već trebao susresti u rujnu prošle godine. Ipak, Milleru je tada tjedan dana prije borbe došao pozitivan COVID-19 test pa je bio prisiljen otkazati borbu. I to po prvi puta u svojoj 15 godina dugoj karijeri u kojoj je odradio sad već 50 borbi. Već mjesec dana nakon toga se ponovno borio te je savladao Ericka Gonzalesa.

Milleru će se suprotstaviti Nikolas Motta (12-3), borac koji je tim putem ostao bez UFC debija, nakon što je u ljeto 2020. godine ugovor s UFC-om izborio putem Contender Seriesa. Isti će ipak odraditi protiv borca s kojim je to bilo planirano i prvi put. Milleru će s druge strane ovo biti još jedan ispit u nizu, gdje će morati potvrđivati kako u sebi još uvijek ima sve što mu je potrebno za nastupati na najvišem nivou. Rekorder po broju UFC nastupa, ujedno i borac koji je sve odradio u lakoj kategoriji te nikad nije pao vagu, najavio je boriti se dok ne prikupi 50 UFC nastupa. Vidjet ćemo hoće li mu to biti izvedivo.

Borba je ugovorena za UFC Fight Night 201 priredbu, koju će 19. veljače predvoditi više nego intrigantan okršaj lake kategorije između Islama Mahkacheva i Beneila Dariusha.

Linker
25. travanj 2024 09:14