UFC

Sterling nakon borbe prozvao Dillashawa, ovaj mu odgovorio: ‘Hvala na prozivci kujice, nadam se da si se zabavio...‘

T.J.Dillashaw

 Louis Grasse/Shutterstock Editorial/Profimedia
Hoćemo li gledati obračun bivšeg i sadašnjeg prvaka?

UFC-ov prvak u bantam kategoriji, Aljamain Sterling, već je targetirao svog novog protivnika. Iako su inače izazivači ti koji bi trebali prozivati prvaka i time si pokušati osigurati borbu, ovoga puta je to učinio prvak osobno. Odmah nakon pobjede prozvao je bivšeg prvaka T.J. Dillashawa, a nije ga štedio niti na konferenciji za novinare.

"Ovaj momak me konstantno prozivao i pričao o meni, o mojoj hrabrosti, o mojem borilačkom duhu. Pravi duh borca ima onaj koji nikada neće odustati, i ako mene pitate to sam i dokazao."

Prvak se zatim osvrnuo na svoju pobjedu protiv ruskog borca:

"Mislim da sam se svima pokazao da čak i u svojem najgorem izdanju koje je bilo protiv Yana u prvom borbi neću odustati. To je bila moja loša verzija a nije me čak niti tada uspio pobijediti. Potrebno je puno više od toga da se mene slomi i da predam borbu."

Ovo je pomalo ironično jer upravo odustajanjem od borbe je zapravo osigurao pobjedu. Ponovno se osvrnuo na svog rivala Dillashawa, ovaj put u malo pogrdnijem tonu.

"Ako je itko mentalno slab, onda je to on. Taj momak je trebao steroide kako bi si katapultirao karijeru pobjedom protiv svih onih boraca. Cijela njegova ostavština je kompromitirana i ne mogu dočekati da ga udarim u glavu. Uživao bih u tome. On možda ima dobre vještine, ali je prljavi prevarant i stvarno bih volio priliku da ga našamaram i pokažem svima tko je stvarno svjetski broj jedan."

T.J. Dillashaw je operirao koljeno u kolovozu (8. mjesec) prošle godine odmah nakon pobjede protiv Coryja Sandhagena. To je bila prva njegova borba otkako mu je istekla dvogodišnja suspenzija zbog korištenja nedozvoljenih sredstava. Dillashaw se čak htio i ubaciti ispred Sterlinga u borbu protiv Petra Yana, ali to mu nije pošlo za rukom.

Odmah nakon prozivke Dillashaw je u svom stilu odgovorio prvaku:

"Hvala na prozivci kujice, nadam se da si se zabavio pretvarajući se da si prvak. Ali kao što rekoh tatica je doma, dolazim po pojas!"

Sterlingu sada slijedi duži oporavak, a nakon toga se želi obračunati s Dillashawom. Jesu li takvi planovi realni i hoće li Dana White pristati na to vidjet ćemo u narednim tjednima.

Linker
24. travanj 2024 22:54