UFC

Sterling ne razumije zašto kickboks nije popularan u Americi: ‘To je sve za čime MMA fanovi plaču‘

Aljamain Sterling i Joe Rogan

 Instagram (aljamain Sterling)
Prvak UFC-ove bantam kategorije dotaknuo se ove teme s Joe Roganom

Svijet kickboksa još uvijek nudi niz vrhunskih boraca, ali dojam je kako taj sport konstantno opada. Glory i ONE prednjače među svjetskim kickboxing promocijama, a tu su i nešto manje organizacije kao što Enfusion, KOK Fight itd.

Rico Verhoeven, Badr Hari, Jamal Ben Saddik, Alistair Overeem, Gokhan Saki pa i naš Antonio Plazibat, neke su od najvećih zvijezda kad je teška kategorija u pitanju. Vrhunskih boraca ima i u ostalim kategorijama, ali jasno je uočljivo kako Sjedinjene Američke Države nemaju borce pri vrhu ovog sporta.

Kickboks je puno popularniji među Europljanima, Azijatima i pojedinim afričkim državama (Maroko npr.), dok SAD jednostavno ne pokazuje naročit interes za tim sportom.

UFC-ov prvak Aljamain Sterling, gostujući u podcastu Joe Rogana, zajedno s Roganom se osvrnuo na tu temu, a obojica su iznenađeni zbog manjka popularnosti tog sporta unutar SAD-a.

''Iznenađen sam da kickboks nije popularniji, posebice dok imamo fanove koji se često žale na MMA borce koji do pobjeda dolaze samo hrvanjem. Zašto kickboks nije veći sport ovdje? Ne razumijem, taj sport doslovno je sve za čime plaču neki MMA fanovi.''. rekao je Sterling.

Rogan se više osvrnuo na kritiziranje MMA fanova koji se žale na borce koji hrvaju i koriste parter kako bi došli do pobjede. Joe je istaknuo kako ''pravi fanovi'' moraju razumiti sve aspekte borbe, a u suprotnom jednostavno ne cijene umjetnost MMA-a.

Popularizacija kickboksa na američkom tržištu zasigurno bi doprinijela tom sportu, ali zašto je situacija takva kakva jeste, teško je reći.

Linker
19. travanj 2024 22:34