UFC

Sterling odbio revanš protiv Yana i odlučio se pozabaviti svojim ozljedama

Petr Yan i Aljamain Sterling
 Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia
Čini se kako bi Aljamain Sterling u najgorem slučaju mogao pauzirati čak i pola godine

Odmah nakon što je završena borba Aljamaina Sterlinga i Petra Yana, posebno nakon okolnosti u kojima se to dogodilo, počelo se glasno pričati o revanšu, koji bi se trebao dogoditi prvom prilikom. Čini se kako je iste namjere imao i UFC pa je revanš ponuđen već nedugo nakon što je prva borba završila. To je potvrdio i Sterling u razgovoru za Middle Easy, otkrivši kako je borbu na UFC 262 priredbi odbio.

"Tražili su da se borim 15. svibnja i to su mi ponudili otprilike tjedan dana nakon prošle borbu koju sam odradio. Glava mi još nije bila u ovom sadašnjem svemiru, ali da, morao sam to odbiti", potvrdio je Sterling, dodavši razloge za tako nešto:

"Malo sam polomljen, zapravo je riječ o problemima koji su tu već deset godina. Oni se progresivno pogoršavaju svakim novim trening kampom. Trenutno sam u poziciji gdje mi je operacija dobra opcija jer prolazim kroz gubitak mišićne snage u ruci. Ako mi se ne dogodi neka čudesna promjena, gdje ću odjednom moći početi raditi sklekove i zgibove, ne vidim što mi drugo preostaje osim operacije", loše su vijesti.

Što je najgore, borba protiv Yana neće se tako dogoditi još neko vrijeme. Prvak je odabrao pozabaviti se svojim ozljedama vrata i ruke te će uzeti koliko god vremena je potrebno. To bi moglo na neko vrijeme zaustaviti diviziju, budući da se očekivao revanš, a onda borba prvaka protiv pobjednika borbe TJ-a Dillashawa i Coryja Sandhagena. Teško je zaključiti što će se u tom slučaju događati i kakve bi odluke mogao povući UFC-ov matchmaking tim. U svakom slučaju, Sterling će se vratiti tek kad bude zdrav.

"Dvije su opcije, jedna je fuzija i ta bi me opcija mogla devet mjeseci ostaviti van treninga, toliko je vremena potrebno da bih mogao ponovno doći na potreban nivo. Druga opcija je promjena diska, što su neki momci koje znam već prošli kroz to", najavio je prvak, dodavši kakva bi bila situacija u slučaju spomenutog zahvata:

"Ta opcija značila bi oko tri mjeseca izvan svega. No, prije nego mogu dogovoriti borbu, moraju me pregledati. Liječnik mi je savjetovao da bi najbolje bilo pričekati barem četiri i pol mjeseca da bih krenuo s hardcore treningom. Dakle, između četiri i pol te šest mjeseci ću u tom slučaju biti izvan stroja, sve ovisi o tome kako će se moje tijelo bude oporavljati."

Neovisno o tome koliko Sterling bude izvan pogona, Yan bi mogao izraziti želju boriti se ili čak tražiti borbu za privremenog izazivača.

Po internetu su neizbježni komentari kako Sterling ovim putem pokušava ubiti dvije muha jednim udarcem. Prva bi bila riješiti probleme koje ima, a druga bi bila riješiti se eventualnog revanša protiv Yana, ako se on u međuvremenu bude borio i doživio poraz. Za svoj se pojas on ne mora brinuti, niti jednom prvaku isti nije oduzet ako se odlučio pobrinuti za svoje zdravlje.

Linker
20. travanj 2024 11:45