UFC

Sterling otkrio zbog čega je izgubio titulu: ‘Nisam trebao pokušavati učiniti borbu zanimljivom‘

Aljamain Sterling

 Ufc
O‘Malley je sada novi prvak, a prema svemu sudeći, UFC Sterlingu neće dati revanš

Protekloga vikenda Aljamain Sterling nije uspio obraniti svoju titulu u bantam kategoriji. Sean O‘Malley je slavio nokautom u drugoj rundi i oduzeo mu titulu prvaka, a osim titule mu je vrlo vjerojatno oduzeo i ambicije da ode u perolaku kategoriju i suoči se s prvakom Volkanovskim.

Nije, izgleda, to jedino za čime sada već bivši prvak Sterling žali. Jučer je na press konferenciji nakon borbe rekao kako žali za time što je pokušavao borbu s O‘Malleyjem učiniti zanimljivom i uzbudljivom, umjesto da je radio ono u čemu je najbolji.

‘‘Ostao je discipliniran. Nisam želio učiniti ovu borbu dosadnom. Mogao sam ostati van distance i igrati ‘low kick‘ igru, ali nakon toga bi dobivao kritike od svih. Mislim da je ovo razlika. On se držao svoga plana, a ja sam pokušavao donijeti malo uzbudljivog stila. Vidjeli smo loše borbe i prije, u kojima se ništa nije događalo, jer nitko nije htio napraviti ovakvu pogrešku. Pogriješio sam, platio sam‘‘, rekao je Sterling nakon borbe.

‘‘Volio bih da sam ga srušio na pod da vidimo koliko je tamo dobar, a znam da sam radio dobru stvar bacajući taj ‘overhand‘ i ulazeći u rušenje. Bacio bi ‘front kick‘, tako da sam si pomislio da sam mu našao tajming. Krenuo sam naprijed i pogodio me s prekrasnom kontrom‘‘, dodao je Sterling.

O‘Malley je sada novi prvak, a prema svemu sudeći, UFC Sterlingu neće dati revanš. Već se počela zakuhavati priča s Marlonom Verom, čovjekom koji je nanio jedini poraz u karijeri O‘Malleyju. Koga će mu UFC na kraju dati, saznat ćemo u narednim mjesecima.

Linker
05. svibanj 2024 06:15