UFC

Stipe Miočić o odlasku Ngannoua iz UFC-a: ‘Otišao je zbog većih i boljih stvari, nadam se da će šokirati svijet‘

Stipe Miočić (lijevo) i Francis Ngannou (desno)

 Mike Lawrie/Getty images/Profimedia
Najveći teškaš u povijesti UFC-a čestitao je Francisu na potezu koji je napravio

Sve do odlaska Francisa Ngannoua iz UFC-a, trilogija koja uključuje njega i Stipu Miočića djelovala je kao vrlo realna i logična opcija. Miočić je u prvom meču nevjerojatno dominantno porazio Ngannoua nakon pet rundi borbe, ali vrlo dominantno izgledao je i Ngannou u njihovom revanšu. Kamerunac je slavio brutalnim nokautom u drugoj rundi.

Mioćić nije ulazio u kavez nakon poraza od Ngannoua, a konstantno je isticao kako će se vratiti u kavez isključivo zbog ‘‘title shota‘‘. Istovremeno, Francis Ngannou našao se u sukobu s UFC-om, a sukob je rezultirao odlaskom Ngannoua iz najjače svjetske MMA organizacije.

Njegovim odlaskom iz UFC-a definitivno smo ostali bez trilogije, a njihove karijere otišle su u podosta drukčijim smjerovima. Miočić i dalje kotira za sam vrh UFC-ove teške kategorije i 12. studenog (11. mjesec) borit će se protiv Jona Jonesa za titulu prvaka u teškoj kategoriji.

Francis Ngannou otišao je u lov za svojim boksačkim snovima i uspio je ugovoriti meč protiv Tysona Furyja. ‘‘Gypsy King‘‘ i ‘‘Predator‘‘ obračunati će se 28. listopada (deseti mjesec), a meč će se održati prema boksačkim pravilima. U razgovoru za New York Post Sports, Miočić se dotaknuo Francisovog odlaska iz UFC-a i izostanka njihove trilogije.

‘‘Uistinu sam htio odraditi još jedan meč protiv Francisa. Nažalost, on je otišao zbog boljih i većih stvari. Stoga, bravo za njega. Nakon toga, sve što sam htio bio je Jon Jones.‘‘, započeo je Stipe, a potom se dodatnuo osvrnuo na odlazak Ngannoua.

‘‘Definitivno mi je žao jer neće biti prilike da se opet borimo, stvarno sam htio tu trilogiju. Ali stvari su se jednostavno tako odvile. Želim mu sve najbolje i nadam se da će šokirati svijet.‘‘, poručio je Stipe.

Između Miočića i Ngannoua nikad nije bilo tenzija koje nadilaze sportske okvire. Definitivno je postojao rivalitet, ali obojica su pričali pretežno unutar kaveza i uzajamno poštovanje nikad nije izostalo.

Linker
30. travanj 2024 03:26