UFC

Stipe Miočić otkrio što mu je najviše nedostajalo tijekom duge pauze: ‘Ne može bolje od toga‘

Stipe Miočić

 Mike Lawrie/Getty images/Profimedia
Dugo je potrajala Miočićeva pauza, ali uskoro bi se trebao vratiti u kavez

Točno dvije i pol godine prošle su od posljednjeg nastupa Stipe Miočića. Najveći teškaš u povijesti UFC-a nastupio je 27. ožujka (treći mjesec) na UFC 260 eventu i nokautom u drugoj rundi izgubio je od Francisa Ngannoua. Uslijedila je duga pauza, a Miočić bi se napokon trebao vratiti 11. studenog (11. mjesec) na UFC 295 eventu. U razgovoru za New York Post Sports, Miočić je otkrio što mu je najviše nedostajalo tijekom ove duge pauze.

‘‘Da, definitivno mi je nedostajalo nastupanje u ovom sportu. Ne radi se toliko o želji za natjecanjem, iako se volim natjecati i to mi također nedostaje. Najviše mi nedostaje vidjeti fanove i osjetiti atmosferu. Ne može bolje od toga i uživam u svakoj sekundi nečeg takvog.‘‘

Miočićev protivnik na UFC 295 eventu bit će Jon Jones, po mnogima najveći borac u povijesti ovog sporta. Jones je u trećem mjesecu ove godine odradio svoj teškaški debi i lakoćom je porazio Ciryla Ganea. ‘‘Bones‘‘ je tom pobjedom došao do titule prvaka, ali ususret samog meča, mnogi su komentirali kako Jones ne izgleda fizički dobro, točnije, nikog nije oduševio svojom građom. Miočić smatra kako nije zapravo niti bitno kako je Jones fizički izgledao.

‘‘Definitivno je izgledao krupnije, a dobro se i kretao. Ne mogu ipak previše reći jer borba nije potrajala. On ima odličan tim oko sebe i oni znaju kako on reagira na takvu fizičku promjenu. Pretpostavljam da su to odradili na ispravan način. Ne mogu previše govoriti, nisam dio njegovog trening kampa. Na kraju krajeva, pobijedio je u tom meču i nije niti bitno kako je izgledao.‘‘, poručio je Stipe.

U meču protiv Ciryla Ganea, Jones se očekivano oslanjao na svoje grappling vještine i Ganea je brzo završio ‘‘submissionom‘‘. Jonesovo hrvanje i BJJ vještine bili su ključni alati za pobjedu, kao i u mnogim drugim Jonesovim mečevima. Stipe ipak vjeruje da će moći neutralizirati Jonovo hrvanje.

‘‘Znam da ću se dobro nositi s njegovm hrvanjem. Čak i ako me sruši, vjerujem da ću se odmah vratiti na noge.‘‘, ukratko je Miočić prokomentirao hrvački aspekt njihovog nadolazećeg meča.

Veliku pogrešku Miočić je napravio uoči svog drugog meča protiv Francisa Ngannoua. Stipe je osjetno skinuo kilažu za taj meč i na vaganju je težio ‘‘samo‘‘ 106,1 kilogram. Puno je Miočić izgubio na snazi zbog skidanja kilograma, a takvu grešku ne planira ponoviti. U spomenutom intervjuu nije htio otkriti s kojom kilažom će ući u meč protiv Jonesa, ali najavio je ‘‘krupnije izdanje‘‘.

‘‘Nemam ciljanu kilažu. Dokle god sam veći i snažniji, nije me briga. Definitivno se neću pojaviti sa 230 ‘pounda‘ (104,3 kg), to vam garantiram. Bit ću puno teži.‘‘, najavio je Stipe.

Kompletan Miočićev intervju možete pogledati/poslušati u videu ispod ovog teksta.

Linker
30. travanj 2024 16:50