UFC

Stipe Miočić uvršten u poredak 30 najvećih boraca u povijesti UFC-a: Zaslužuje li bolji plasman na rang ljestvici?

Stipe Miočić

 Jason Silva/Zuma Press/Profimedia
Najveći teškaš u povijesti UFC-a svrstan je na visoko mjesto, ali možda zaslužuje još bolji plasman

Pomalo smo i sami sebi dosadili s ponavljanjem kako MMA Junkie sastavlja ljestvicu 30 najvećih boraca u povijesti UFC-a. Jedan od najpoznatijih svjetskih MMA portala sastavlja ljestvicu ususret UFC-ovom 30. rođendanu (12.11.), a već nekoliko puta izvještavali smo vas o borcima koje su dosad uvrstili na ljestvicu.

Poredak je došao do 10. mjesta, ali s obzirom koga su uvrstili na deseto mjesto, moramo vas o tome izvijestiti. Prema mišljenju 12 članova njihove redakcije, Stipe Miočić deseti je najveći borac u povijesti UFC-a.

Velika je ovo čast za Stipu Miočića, ali pomalo se nameće pitanje zaslužuje li Miočić još bolji plasman? Stipe je najveći teškaš u povijesti ove organizacije, a njegov rezime zbilja je impresivan. Četiri puta Stipe je branio pojas u teškoj kategoriji, a to nikada nikome nije pošlo za rukom. Upisao je Miočić i tri uzastopne obrane pojasa, a to ga također čini rekorderom teške kategorije. Prvakom je postajao u dva navrata, dakle čak šest puta je slavio u mečevima za pojas. Randy Couture također je šest puta slavio u mečevima za pojas teške kategorije, pa tako njih dvojica zajedno dijele taj rekord.

Miočić je četiri puta slavio nokautom u mečevima za titulom, a naravno da je i to rekord UFC-ove teške kategorije. Devet puta Stipe je osvajao bonus, a to je samo još jedan u nizu njegovih rekorda unutar teške kategorije.

Kroz svoju dosadašnju karijeru, Miočić je porazio seriju velikana poput Daniela Cormiera, Fabricija Werduma, Francisa Ngannoua, Marka Hunta, Alistaira Overeema, Juniora dos Santosa, Andreija Arlovskog itd. Uistinu impresivna lista imena koje je Miočić uspio poraziti, a veliku većinu nabrojanih porazio je nokautom.

Sve to bilo je dovoljno za deseto mjesto u poretku MMA Junkieja, a Stipe se smjestio odmah ispred spomenutog Randyja Couture. Iza Miočića i Couturea nalaze se B.J. Penn, Kamaru Usman i Royce Gracie, a top 15 zatvara Conor McGregor.

U narednim danima saznat ćemo tko zauzima ostalih devet mjesta na ovoj ljestvici, a kompletan dosadašnji poredak možete pogledati u nastavku ovog članka.

MMA Junkie - poredak 30 najvećih boraca u povijesti UFC-a: (od 30. do 10. mjesta):

No. 30: Dustin Poirier

No. 29: Frank Shamrock

No. 28: Francis Ngannou

No. 27: Joanna Jedrzejczyk

No. 26: Frankie Edgar

No. 25: Tito Ortiz

No. 24: Cain Velasquez

No. 23: Dominick Cruz

No. 22: Valentina Shevchenko

No. 21: Matt Hughes

No. 20: Ronda Rousey

No. 19: Max Holloway

No. 18: Chuck Liddell

No. 17: Henry Cejudo

No. 16: Israel Adesanya

No. 15: Conor McGregor

No. 14: Royce Gracie

No. 13: Kamaru Usman

No. 12: B.J. Penn

No. 11: Randy Couture

No. 10: Stipe Miočić

Linker
28. travanj 2024 16:12