UFC

‘Što sada imate za reći?‘; Khamzat Chimaev lakoćom je prošao kroz Kevina Hollanda!

Khamzat Chimaev

 Screenshot (twitter, Ufc Europe)
Neporaženi čečensko-švedski borac podsjetio je fanove zašto ga smatramo ponajvećim UFC-ovim potencijalom

Koliko je samo animoziteta nastalo na relaciji Kevin Holland - Khamzat Chimaev u tjednu ususret UFC 279 eventu. Konferencija za medije otkazana zbog njihovog sukoba (sudjelovao je i Nate Diaz), a nakon Khamzatovog pada na vaganju, UFC ih je međusobno upario.

Već od samog početka Chimaev je jasno pokazao kako se ne planira upuštati u nepotrebne razmjene u stojci. Odmah je srušio Hollanda i krenuo je tražiti finiš iz partera. Treba istaknuti kako je Holland na početku meča podigao ruku i očekivao je sportski pozdrav od strane Chimaeva, ali pozdrav su odradili uoči meča i Khamzat je odmah krenuo po rušenje.

Holland je dobro ‘‘scrambleao‘‘ i nije dopuštao Chimaevu da lako uspostavi kontrolu. Ipak, nakon otprilike minutu borbe i nekoliko ‘‘scrambleova‘‘, Chimaev je došao do pozicije za ‘‘d‘arce gušenje‘‘ i pokušavao je završiti Hollanda. Kevin se nije predavao, tražio je izlaz, ali Chimaev je prezentirao odličnu kontrolu, ali i sjajne vještine u parteru. Holland je ubrzo morao ipak tapkati na ‘‘d‘arce gušenje‘‘, a Chimaev je podsjetio fanove zašto se stvorio toliki ‘‘hype‘‘ oko njega. Dvije minute i 13 sekundi trebao je da završi Kevina Hollanda kojeg Marvin Vettori i Derek Brunson nisu uspjeli završiti u meču na pet rundi. Holland je ostao bez plasiranog udarca u ovoj borbi.

Kevin Holland crni je pojas u BJJ-u i vrlo kvalitetan borac, ali Khamzat Chimaev jednostavno je neka druga razina naspram Hollanda. Ljutit je bio Kevin nakon poraza, ali Chimaev ga je sportski pozdravio i Holland se brzo pomirio s činjenicom da je izgubio od boljeg borca.

Chimaevu je ovo šesta pobjeda u šestom UFC nastupu, a nakon pobjede publici je poručio: ‘‘Što sada imate za reći? Ovo je Čečenija! Ovdje sam došao po sve tipove!‘‘, rekao je Chimaev, a dodao je i kako može skinuti kilažu za velter kategoriju, ali doktori su ga spriječili.

Vrlo je emotivan i nabrijan bio Chimaev nakon ove pobjede, ali to ne čudi s obzirom na sve kritike i mržnju na koju je naišao kroz proteklih par dana.

Linker
24. travanj 2024 13:24