UFC

Stopama Jona Jonesa: Israel Adesanya vozio pod utjecajem alkohola prije meča sa Stricklandom, priznao je krivnju

Israel Adesanya

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Ponajbolji UFC-ov borac upao je u probleme sa zakonom

Donedavni UFC-ov prvak srednje kategorije, Israel Adesanya, proteklih nekoliko tjedana prolazi kroz vrlo loš period svog života. ‘‘Izzy‘‘ je 10. rujna (deveti mjesec) deklasiran od strane Seana Stricklanda na UFC 294 eventu održanom u Sydneyju, a sada je upao i u probleme sa zakonom.

Naime, ‘‘The New Zealand Herald‘‘ objavio je kako je Israel Adesanya priznao krivnju za vožnju pod utjecajem alkohola. Priznanjem krivnje, Adesanyi preostaje čekati kaznu, ali izricanje kazne uslijedit će tek 10. siječnja (prvi mjesec) 2024. godine.

‘‘Želim se ispričati zajednici, svojoj obitelji i mom timu zbog odluke da sjednem za volan nakon što sam pio alkohol na tijekom večere. Zaustavljen sam, testirali su mi količinu alkohola u krvi, a očitanje kaže da sam bio na 0,87 promila alkohola u krvi. Razočaran sam svojom odlukom da sjednem za volan pod utjecajem alkohola. To je bilo pogrešno i želim da ljudi koji me prate ne misle kako je ovo prihvatljivo ponašanje.‘‘, izjavio je Adesanya u svom priopćenju.

Zanimljiva informacija jest datum Adesanyinog prekršaja. Naime, ‘‘Izzy‘‘ je 19. kolovoza (osmi mjesec) vozio pod utjecajem alkohola, otprilike tri tjedna uoči borbe protiv Stricklanda. Čini se da je Adesanya uistinu podcijenio Stricklanda i dopustio si je opuštanje u jeku trening kampa.

Što se samog zakona i kazne tiče, zakoni na Novom Zelandu nalažu da je maksimalna dopuštena granica 0,5 promila alkohola u krvi. Adesanya je prekoračio dozvoljeni limit, a prijeti mu tri mjeseca zatvora ili puno izglednija novčana kazna u iznosu 2680 američkih dolara.

Fanovi na društvenim mrežama našalili su se kako je Israel Adesanya krenuo stopama Jona Jonesa, jer Jon Jones je poznat kao borac koji se redovno borio i sa zakonom, posebice s vožnjom pod utjecajem raznoraznih opijata. Nedavno smo imali prilike vidjeti kako su se upoznali Adesanya i Jones, a nakratko su se i podružili. Možda je Adesanya jednostavno upao u loše društvo i pokupio njihove navike.

Linker
21. travanj 2024 14:19