UFC

Strani mediji tvrde da je UFC doveo elitnog kickboksača, Francuz opovrgnuo: ‘Morate slušati što govorim‘

Cedric Doumbe

 Screenshot (youtube, Glory)
Najjača svjetska MMA organizacija u pregovorima je s bivšim Gloryjevim prvakom

Nakon što su se borci poput Israela Adesanye i Alexa Pereire pokazali sjajnim akvizicijama, UFC je na pragu potpisa još jednog elitnog kickboksača. Naime, već neko vrijeme, točnije još od devetog mjeseca prošle godine, članom UFC-a trebao je postati i Cedric Doumbe.

30-godišnji francuski kickboksač bivši je Gloryjev prvak velter kategorije, a iza sebe ima čak 75 pobjeda i samo sedam poraza (i jedan remi). Doumbe je kickboks napustio u jesen 2021. godine i odlučio se posvetiti MMA-u. Iz Gloryja je otišao kao prvak sa sedam uzastopnih pobjeda za redom i ukupno tri obrane titule. MMA debi odradio je početkom 11. mjeseca 2021. godine i Arbija Emieva nokautirao je u prvoj rundi.

Upisao je Doumbe još jednu MMA pobjedu u sedmom mjesecu 2022. godine, a UFC debi trebao je odraditi početkom devetog mjeseca prošle godine, na eventu u Parizu. Darian Weeks odabran je za njegovog protivnika, ali pravila Francuske MMA organizacije spriječila su debi Doumbea. Naime, ako se radi o meču boraca s manje od 10 profesionalnih MMA nastupa, savez inzistira da razlika u broju odrađenih mečeva između njih dvojice nije veća od četiri. Doumbe je iza sebe imao samo dva profesionalna nastupa, dok je Weeks tada bio na omjeru 5-2. Time je Darian imao pet odrađenih mečeva više od Doumbea i meč je otkazan.

Očekivalo se da će Doumbe nastupiti na nekom od budućih UFC-ovih evenata, ali on je još dva nastupa upisao na MMA Grand Prix eventima u Francuskoj. U oba meča slavio je nokautom, a jučer tijekom dana pojavila se informacija da je potpisao ugovor s UFC-om.

image

Instagram story Cedrica Doumbea

Instagram (cedric Doumbe)

Jedan od ‘‘krivaca‘‘ za tu vijest svakako je i Doumbe koji je na svom Instagram profilu objavio ‘‘story‘‘ na kojem aludira da ga je zvao Dana White. To je mnogima bio znak da Doumbe dolazi u UFC, neki mediji su prenosili tu vijest kao službenu, ali Doumbe je ubrzo opovrgnuo te navode putem Twittera.

‘‘Nikada nisam rekao da sam potpisao s UFC-om. Prije UFC-a u Parizu rekao sam da sam potpisao ugovor (za meč), ali da službeno nisam u UFC-u sve dok ne odradim borbu i stoga mogu pregovarati s ostalim organizacijama. Morate slušati što govorim.‘‘, napisao je Doumbe.

Francuz je u još jednom ‘‘tvitu‘‘ pojasnio o čemu se točno radi. Čini se da Cedric niti sam nije siguran želi li potpisati ugovor s najjačom MMA organizacijom.

‘‘Znam da me svi želite gledati u UFC-u. Stvarno vas želim učiniti sretnima, ali nije mi lako izabrati ono što mi se nudi, a s obzirom da mi je 30 godina, to će biti moj posljednji odabir u životu (karijeri). Nije lako!‘‘

Vjerojatno Doumbe ima nekoliko raznih ponuda od vodećih svjetskih organizacija i nije siguran za koju će se ponudu odlučiti. Jasno da je UFC svojevrsna ‘‘Liga prvaka‘‘ u svijetu MMA-a, ali moguće je da su neke druge organizacije spremne posegnuti dublje u džep kako bi potpisale ovog sjajnog kickboksača.

Linker
28. travanj 2024 13:34