UFC

’Štreber’ otkrio tko mu je favorit u meču između Chimaeva i Whittakera: ’Svi misle da ga znaju, a kada osjete njegovu snagu...’

Khamzat Chimaev i Robert Whittaker

 Screenshot (youtube, Ufc)
Brazilac je kao malo tko detaljno opisao omjer snaga između navedenih UFC izazivača u srednjoj kategoriji

Caio Borralho iz prve ruke zna koliko je Khamzat Chimaev dobar.

Borralho (17-1), koji se etablirao kao jedan od vodećih izazivača u srednjoj kategoriji nakon pobjede nad Jaredom Cannonierom prošle subote na UFC on ESPN 62 priredbi, proveo je neko vrijeme trenirajući s Chimaevim prije nekoliko godina.

Chimaev (13-0) će se 26. listopada u sunaslovnoj borbi UFC-a 308 u Abu Dhabiju suočiti s Robertom Whittakerom (26-7) u potencijalnoj borbi za prvog izazivača. Borralho smatra da će Khamzatovo hrvanje biti previše za bivšeg prvaka.

"Proveli smo neko vrijeme u Švedskoj trenirajući s njim, pripremajući se za njegov kamp protiv Natea Diaza, borbu koja se na kraju nije dogodila" izjavio je Borralho za Submission Radio. "Bio sam tamo svaki dan, bio sam mu glavni sparing partner za taj kamp. Mislim da će ova borba biti vrlo teška za Whittakera jer je Khamzat izvanredan hrvač. Postoji nešto kod Khamzata što ljudi često ne primjećuju, ne znaju što točno očekivati od njega. Vide ga, ali kada osjete njegovu snagu, shvate da je to druga razina. Mislim da je Khamzat najbolji hrvač u ovoj diviziji, i vidjeli smo kako je dominirao nad Kamaruom Usmanom. Usman je također sjajan hrvač, borio se s Demianom Maiom i nije bio toliko nadvladan kao što je bio protiv Khamzata."

Borralho priznaje hrabrost Whittakera, ali vjeruje da će Chimaev dominirati u ovoj borbi. "Definitivno hrabro od Whittakera, ali ako je to odlučio, onda ima nešto na umu za ovu borbu. Mislim da računa na to da će se Khamzat umoriti ili nešto slično. No, sve ovisi o tome koliko su Whittakerovi sparing partneri sposobni imitirati Khamzatov stil. Ako se Whittaker uspije pripremiti na tu razinu hrvanja tijekom svog kampa, možda neće osjetiti toliko veliku razliku kada borba zapravo počne. Ipak, mislim da će ova borba otići u korist Khamzata. Mislim da će ga Khamzat dominirati u hrvanju, na tlu. Ali, ne smijemo zaboraviti da je Whittaker bio prvak, stoga ne možemo podcijeniti našeg bivšeg prvaka. Bit će to zasigurno zanimljiva borba koju jedva čekam vidjeti."

Borralho je također pohvalio Chimaeva zbog njegovog radnog etosa, iako smatra da mu to ponekad može štetiti.

"Nikad nisam vidio nikoga tko trenira toliko koliko on trenira. Možda je to razlog zašto ponekad previše iscrpi svoje tijelo i ne uspije stići do borbi" rekao je Borralho. "Definitivno je tip koji nadmaši sve u prostoriji. Jednom smo imali pet rundi sparinga, a nakon toga je odradio tri ili četiri runde na jastucima, i onda je nakon toga radio još 30 minuta. I pomislio sam, što ovaj momak radi?

"Zašto mu to treba? Mislim da mu je to potrebno. Navikao je na to. To je jedini način na koji zna trenirati ispravno, kako bi bio siguran u sebe ili nešto slično. Definitivno je tip koji trenira mnogo. Vrlo je intenzivan u sparingu i svim treninzima. Bilo je vrlo teško sparirati s njim, ali to je definitivno bio trenutak u mojoj karijeri kada sam se mnogo razvio. Puno sam naučio od njega i njegovog tima."

Linker
05. rujan 2024 10:24