UFC

Strickland ismijavao Pereiru i poručio: ‘Ne postoji Gloryjev borac s kojim se ne bih mogao nositi!‘

Sean Strickland

 Screenshot (youtube, The Mac Life)
Četvrtorangirani borac UFC-ove srednje kategorije ponovno je briljirao pred medijskim predstavnicima

Kad god Sean Strickland nastupa na UFC-ovoj priredbi, njegovi nastupi pred medijskim predstavnicima nešto su najiščekivanije ususret samom eventu. Radi se o borcu koji nema ''filter'' za stvari koje izgovara. Što god mu padne na pamet, on će to izgovoriti i gotovo uvijek njegove konferencije za medije završe izrazito kontroverzno, ali i šaljivo.

Jedna od stvari koja Stricklanda ipak zabrinjava jeste UFC-ova želja da nastupi na velikoj konferenciji za medije koja bi se trebala održati večeras u ponoć. Strickland će tu morati ipak nešto oprezniji biti kad su u pitanju njegove izjave, a s obzirom da se on jednostavno ne zna kontrolirati u takvim situacijama, sve to ga pomalo zabrinjava.

''Ne želim završiti kao Gina Carano. Gdje je moja 'LQBTQTZR' majica? Ima li još slova koja možemo dodati u tu kraticu. Ne želim biti kažnjen. Želim sponzore. Dajte mi onu njihovu zastavu, nosit ću ju i mahat ću njome. Ja govorim razna sranja i ne mogu si pomoći, ali na kraju dana, svi vi znate da volim homoseksualce. Volim i biseksualke. One su najbolja stvar ikad. Svi ih volite. Ja nisam rasist, nemam ništa niti protiv transeksualaca. Nemam apsolutno ništa protiv nikoga. Ako želite odsjeći svoj penis i nazivati se 'Suzie', ja ću vas zvati 'Suzie'. Ako kažem nešto uvredljivo, smirite se, samo se šalim i sve će biti u redu.'', rekao je Strickland i tako se na neki način pokušao osigurati u slučaju da kaže nešto zbog čega bi mogao snositi posljedice.

Što se samog meča tiče, Stricklanda na ovotjednoj UFC 276 priredbi očekuje Alex Pereira, donedavno ponajbolji kickboksač svijeta i bivši Gloryjev prvak srednje i poluteške kategorije. Pereira je u UFC došao kao borac koji je dvaput pobijedio Adesanyu, ali u kickboksu. Upisao je Alex pobjede u svoja prva dva nastupa, ali protiv nerangiranih protivnika. Unatoč tome, UFC ga je gurnuo u meč protiv četvrtorangiranog Stricklanda, samo kako bi Pereira što prije došao do eventualnog ''title shota'' i obračuna s Izzyjem.

Svjesni su u UFC-u kako bi se radilo o jako velikom meču za promociju, a činjenica je i kako Izzyju ponestaje ''svježe krvi'' među izazivačima. Svjestan je i Sean Strickland da je iz tih razloga uparen s Pereirom.

''Ako smo nešto dosad naučili, onda znamo da UFC-ove rang ljestvice ništa ne znače. On (Pereira) je tip koji je nokautirao Izzyja i evo što oni žele učiniti. Mogu ga pustiti da se polako uspinje, ali onda će eventualno naići na hrvača koji će ga srušiti i pobijediti. Tako nikada nećemo dobiti meč između njega i Izzyja. Zato su došli na ideju: 'Hej, zašto ga ne bismo uparili sa Seanom? Sean ne voli hrvati. Ako ga Pereira pobijedi, možemo ga progurati do vrha'. Dakle ovo je samo trik UFC-a, upariti ga s nekim tko preferira borbu u stojci, kako bi ga potencijalno progurali do meča s Izzyjem. Čestitam, ali ja ću možda hrvati.'', objasnio je Strickland kako stoje stvari, a zatim je dodao u kojem slučaju bi se mogao osloniti na hrvanje protiv Pereire.

''Evo o čemu se radi. Ne postoji niti jedan Gloryjev kickboksač u niti jednoj težinskoj kategoriji s kojim se ne bih mogao nositi i razmjenjivati udarce u stojci. Nemoj misliti da samo zato što si veliki Brazilac koji je nokautirao Izzyja prije 20 godina, da se zato ne mogu boriti u stojci protiv tebe. Vidjet ćemo. Ako me počne ozlijeđivati, naravno da ću se okrenuti kukavičjem načinu borbe i počet ću hrvati. Ali nadam se da ću se uspješno boriti u stojci protiv ovog strašnog, gigantskog Brazilca.'', dodao je Sean.

Kompletan Seanov nastup pred medijima ponovno je prošao uz puno smijeha i zanimljivih izjava, ali posebno zanimljivo bilo je pred sam kraj sinoćnje konferencije za medije. Jedan od reportera dotaknuo se činjenice kako mnogi ne vjeruju da se Sean može nositi s Pereirom u stojci zbog njegove kickboksačke podloge, a Strickland ga je brzo prekinuo.

''On nije dobar niti u stojci.'', rekao je Sean, a zatim se pridigao i oponašao je pokrete Brazilca.

''Jedini razlog zašto može sve to raditi, jeste zato što je visok (193 cm). Genetski je nadaren. Da je on biće normalne veličine, ne bi niti bio ovdje. Tvoj stil borbe je očajan. Za razliku od njega, ja nisam genetski nadaren. Ja sam debel i zapravo sam morao naučiti se boriti. Ne mogu se kao on oslanjati na 'reach' od 80 inča.'', objašnjavao je Sean, ponovno oponašajući Alexa Pereiru.

U svakom slučaju, Strickland i Pereira na papiru nude jedan od najuzbudljivijih mečeva na ovom eventu. Što će nas točno dočekati u ranim nedjeljnim satima, jedva čekamo saznati.

U međuvremenu, kompletan Seanov nastup pred medijskim predstavnicima možete pogledati u videu pri dnu teksta, a nemojte propustiti niti večerašnju konferenciju za medije koja započinje u ponoć.

Linker
28. travanj 2024 12:08