UFC

(VIDEO) Adesanya i Cannonier sreli su se u hotelu: Ovako bi trebao izgledati susret dvojice boraca

Adesanya i Cannonier

 Screenshot (youtube, Jeff Sainlar Visuals)
Dvojica vrhunskih boraca srednje kategorije gaje uzajamno poštovanje jedan prema drugom

Tri dana dijele nas od UFC 276 priredbe. Veliki UFC-ov event kojim će otvoriti sedmi mjesec održat će se u noći sa subote na nedjelju, a predvodit će ga obračun Israela Adesanye i Jareda Cannoniera.

Sjajni Izzy tražit će petu obranu pojasa kojeg drži od desetog mjeseca 2019. godine i pobjede nad Robertom Whittakerom. Izzy je neporažen u srednjoj kategoriji, a jedini poraz u dosadašnjoj profesionalnoj MMA karijeri pretrpio je od strane Jana Blachowicza. Taj meč održao se u poluteškoj kategoriji i Poljak je imao osjetnu prednost u snazi i veličini.

Jared Cannonier također je fizički nevjerojatno moćan borac. Nekoć bucmasti teškaš, već nekoliko godina nevjerojatno je ''izrezani'' borac srednje kategorije i njegova snaga je zastrašujuća. Osjetio je to i Derek Brunson u drugom mjesecu ove godine, a Cannonier će isti ishod borbe tražiti i protiv Adesanye. Brunsona je nokautirao brutalnim udarcima laktom u drugoj rundi borbe, no protiv Adesanye čeka ga osjetno teži posao.

Adesanya se proteklih godina etablirao kao jedan od najboljih ''P4P'' boraca na svijetu i djeluje nedodirljivo u srednjoj kategoriji.

Oba borca ulaze prepuni samopouzdanja u ovaj meč i najavljuju svoje pobjede, što je uostalom i očekivano. Međutim, određeno osvježenje jeste činjenica kako se niti jedan od njih ne služi neukusnim ''trash talkom'' kojim bi prisilno pokušali stvoriti nekakve tenzije. Adesanya je i prije iskazivao poštovanje Cannonieru nazivajući ga ''dark horseom'' ove kategorije, a Jared Cannonier nikad nije bi osoba koja se razbacuje prozivkama.

Sve to odrazilo se i na njihovom susretu u hotelu. Cannonier je bio u prolazu, a Israel Adesanya bio je zauzet nečime na svom mobitelu. U jednom trenutku pogledi su im se susreli, a Cannonier je prišao Adesanyi, pružio mu je ruku i pristojno ga pozdravio. Adesanya je uzvratio, borci su razmijenili par riječi i razišli se bez nepotrebnih tenzija, kako i priliči sportašima na ovoj razini.

U moru isforsiranih prepucavanja i prozivki koje često prekorače granice dobrog ukusa, osvježenje je vidjeti ovakav pristup dvojice boraca koji će se uskoro boriti. Slične pristupe vidjeli smo i od Glovera Teixeire te Jirija Prochazke koji nisu stvarali nikakav međusobni animozitet, a pružili su nam fantastičan meč. Nadamo se da će Adesanya i Cannonier pružiti nešto slično.

Linker
24. travanj 2024 08:06