UFC

Strickland je prvak, ali nije favorit: Saznajte što misle kladionice o večerašnjem meču za titulu prvaka

Sean Strickland (lijevo) i Dricus Du Plessis (desno)

 Canadian Press/Shutterstock Editorial/Profimedia
Vrlo uzbudljiv i neizvjestan meč trebali bismo gledati u sklopu ‘‘main eventa‘‘

Večeras, točnije u ranim nedjeljnim satima čekaju nas prva dva ovogodišnja UFC-ova meča za titulu prvaka. Sean Strickland u meču protiv Dricusa Du Plessisa branit će pojas u srednjoj kategoriji, dok će se Mayra Bueno Silva i Raquel Pennington boriti za status nove prvakinje u bantam kategoriji.

Oba meča vrlo su izjednačena prema analitičarima, kao i prema ‘‘bookmakerima‘‘ koji odlučuju o koeficijentima koji su izlistani u kladionicama. Zavirite li u ponudu kladionica, uočit ćete kako su ‘‘bookmakeri‘‘ poprilično neodlučni kad su u pitanju Strickland i Dricus.

Tako DraftKings kladionica trenutno drži identičan koeficijent na pobjedu obojice. 1,91 je iznos koeficijenta, bez obzira kojeg borca odaberete kao pobjednika. Iako je Sean Strickland prvak, Dricus Du Plessis ulazi u ovaj meč nakon šest pobjeda u jednako toliko nastupa pod okriljem UFC-a.

Sjetimo li se kako je Du Plessis prošle godine prošao kroz Roberta Whittakera, a vrlo impresivno izgledao je i u ostalim nastupima unutar UFC-ovog kaveza, jasno je zašto Strickland ne uživa ulogu favorita u ovom meču. Neke druge strane kladionice poput BetMGM i Unibeta čak favoriziraju Du Plessisa (1,87 - 1,95).

Kakva je situacija sa sunaslovnom borbom večeri? Kad su u pitanju borkinje bantam kategorije, favoritkinju ipak imamo. Mayra Bueno Silva borkinja je koju favoriziraju kladionice, a koeficijent na njenu pobjedu uglavnom se kreće od 1,55 do 1,60. ‘‘Kvota‘‘ na pobjedu Pennington varirao od 2,30 do 2,40.

Bueno Silva slavila je u posljednja četiri nastupa, ali pobjeda nad Holly Holm preinačena je u ‘‘no contest‘‘. Raquel Pennington u još je boljem pobjedničkom nizu i njena ruka podignuta je u posljednjih pet nastupa. Nedovoljno da bude favoritkinja u ovom meču, ali ne bi bilo prvi put da su bookmakeri pogriješili.

Sve u svemu, dvije glavne borbe večeri trebale bi ponuditi tijesne i neizvjesne mečeve, a ne sumnjamo da će takvih mečeva biti i na ostatku ‘‘fight carda‘‘. Kompletnu listu koeficijenata možete pogledati ispod ovog teksta.

image

UFC 297 - koeficijenti stranih kladionica

Mma Betting Odds

Linker
30. travanj 2024 07:11