Ostalo

Pobijedio je Adesanyju u kickboxingu, a sada je prešao u MMA: Bivši Gloryjev prvak uspješno je debitirao

Simon Marcus

 Instagram (simon Marcus)
Jedan od velikana kickboxinga odlučio se pratiti stope Israela Adesanyje i Alexa Pereire

Nakon Alexa Pereire, još jedan od krvnika Israela Adesanyje iz kickboxing dana pristigao je u MMA. Radi se o Simonu Marcusu, 35-godišnjem Kanađaninu nadimka ''The One''. Bivši Gloryjev prvak srednje kategorije iza sebe ima 56 profesionalnih kickboxing mečeva (49-5-2).

2014. godine savladao je Israela Adesanyju sudačkom odlukom u dodatnoj četvrtoj rundi borbe. Izuzev Adesanyje, 'The One'' u svom rezimeu ima pobjede nad legendarnim kickboksačima poput Artema Vakhitova, Joea Schillinga, Jasona Wilnisa itd. Marcus je posljednji kickboxing meč odradio još 2018 godine, a porazio ga je Alex Pereira jednoglasnom odlukom nakon pet rundi borbe za Gloryjevog prvaka srednje kategorije.

Marcus je preksinoć odradio MMA debi pod okriljem malo poznate Unified MMA promocije. Radi se o kanadskoj MMA promociji, a Simon je slavio u svom MMA debiju. Renomirani kickboksač savladao je Antona Tokarchuka (4-6-1) prekidom u trećoj rundi. Međutim, radilo se o prekidu nakon Marcusova uboda u oko, zbog kojeg Tokarchuk nije mogao nastaviti. Međutim, otišlo se na odluku sudaca i tehničkom odlukom sudaca slavio je Simon Marcus, teže od očekivanog mora se priznati. Ususret borbi protiv Tokarchuka, Simon je objasnio zašto je napustio kickboxing.

''Osjećao sam da stvari ne postaju veće s Gloryjem. Ista stvar iznova se ponavljala. Htio sam napraviti promjenu i odlučio sam da je MMA bolji za moj brand. Htio sam nešto veće od kickboxinga. Nitko nije napravio ono što sam ja ostvario u svijetu udaračkih sportova, nitko nije osvojio toliko titula, niti su dominirali toliko godina. Nikad nisam izgubio muay thai borbu i peterostruki sam svjetski prvak. Prešao sam u Glory nakon toga, izgubio sam prvih par mečeva radeći tranziciju, ali onda sam se sabrao i osvojio sam titulu. Stoga vidim svoju dominaciju i u MMA-u te UFC-u također.'', izjavio je Simon Marcus za MMA Junkie portal.

Inače, isti portal navodi kako Marcus ima 42 muay thai pobjede i samo jedan remi. Radi se o uistinu zvučnom imenu u svijetu kickboxinga, a preostaje nam vidjeti koliko daleko može dogurati u MMA svijetu. Potencijala zasigurno ima.

Linker
20. travanj 2024 02:41