UFC

Strickland silno želi revanš protiv Dricusa: ‘Smiješno mi je kako su Izzyju dali revanš nakon što je bio uspavan‘

 Sean Strickland vs. Dricus Du Plessis 

 Vaughn Ridley/Getty images/Profimedia
Istina je da je Adesanya revanš dobio nakon što je doživio poraz prekidom, no valja uzeti u obzir da je on kao prvak dominantno vladao srednjom kategorijom godinama

Unatoč tome što je njihov međusobni meč bio vrlo blizak, Sean Strickland ipak je izgubio titulu prvaka srednje kategorije na UFC 297 priredbi u prvom mjesecu. Bio je to prvi pokušaj Seana Stricklanda da obrani titulu koju je ranije oduzeo Israelu Adesanyi, no to ipak nije uspio učiniti.

Dricus ga je svladao podijeljenom odlukom sudaca, te unatoč tome što se nakon meča dugo raspravljalo o tome tko je trebao pobijediti, kasnije su fanovi jednostavno prihvatili Dricusa kao prvaka. Jučer je Strickland na svom Twitter profilu izrazio želju za revanšom protiv Dricusa:

‘‘Znate da me ne zanima ta politika oko borbi ili pojas, ali nasmijava me činjenica da su Izzyju dali revanš protiv Alexa nakon što je bio uspavan.

Izgubio sam bliskom odlukom i Dana osobno je mislio da sam pobijedio. Svi su mislili, statistika isto.

To treba ponoviti…‘‘, napisao je Strickland.

Istina je da je Adesanya revanš dobio nakon što je doživio poraz prekidom, no valja uzeti u obzir da je on kao prvak dominantno vladao srednjom kategorijom godinama. S druge strane, Strickland nije niti jednom uspio obraniti pojas, te nije ni čudno da će sada priliku dobiti netko drugi.

Ni sam Dricus još uvijek nema protivnika i službeno ugovoren meč, a uvelike se šuška da bi to mogao biti upravo Adesanya. Šteta bi bila ne iskoristiti netrpeljivost između njih dvojice i ne organizirati takav meč, no još uvijek nije službeno ugovoren.

Što se tiče Stricklanda, uparivalo ga se s Whittakerom, pogotovo nakon njegove nedavne pobjede nad Paulom Costom. Kako će se situacija u srednjoj kategoriji rasplesti, saznat ćemo uskoro.

Linker
24. travanj 2024 18:46