UFC

Stricklandov trener vidi iduću opciju za njega: ‘On je jedan od najboljih koji se borio u kategoriji‘

Sean Strickland

 Screenshot (youtube, Ufc)
Eric Nicksick imao je mnogo pohvala za bivšeg prvaka srednje kategorije

Glavni trener Xtreme Couturea, Eric Nicksick otvoren je za ideju da se Sean Strickland sljedeći put bori protiv Roberta Whittakera.

Strickland (28-6, 15-6 UFC) izgubio je naslov u srednjoj kategoriji od Dricusa Du Plessisa na UFC-u 297 u siječnju. U međuvremenu, bivši prvak Whittaker se oporavio nakon poraza tehničkim nokautom od Du Plessisa pobjedom nad Paulom Costom na UFC-u 298 prošlog vikenda.

Whittaker (25-7, 16-5 UFC) je upitan o Stricklandu tijekom UFC 298 konferencije za novinare nakon borbe, a on nije odbacio meč. Stricklandov glavni trener, Nicksick imao je mnogo pohvala za bivšeg prvaka srednje kategorije.

"To je sjajna borba. I dalje mislim da je Robert najtalentiraniji i jedan od najboljih koji se borio u kategoriji po mom mišljenju. Mislim da on ima najviše vještina i da je najopasniji. Uvijek sam bio veliki obožavatelj. Ukrao sam puno tehnika od njega, stvari koje je radio. Vidio sam ga u svlačionici, zagrijavao se, radio stvari koje sam stavio u svoju bazu podataka i uzeo s dobrim razlogom. Mislim da je on jedan od najvećih srednjaša i da bi držao taj pojas dugo vremena da nije bilo Israela Adesanye", rekao je u razgovoru za MMA Junkie Radio.

Strickland je postao miljenik navijača i jedan od najpopularnijih boraca u organizaciji. Nicksick nema problema s time da Strickland ostane aktivan, pogotovo ako uspije iskoristiti svoju moć mlade zvijezde.

"On je u poziciji u kojoj može maksimizirati svoju vrijednost u situaciji u kojoj se nalazi, zašto onda ne? Zašto se ne bi išao boriti? Nije pretrpio puno štete osim borbe s Alexom Pereirom, tako da je relativno zdrav. Još uvijek vrijedno trenira, radi sve što bi trebao", zaključio je Nicksick.

Linker
24. travanj 2024 04:48