UFC

(FOTO) Stricklandova dominacija se vidi i na sudačkim karticama: Pogledajte kako je svaki sudac bodovao cijeli meč

Sean Strickland 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Dana White je rekao kako će vjerojatno odmah biti revanš, bez obzira na Stricklandovu čistu pobjedu

Noćas smo u UFC-u svjedočili podosta neočekivanoj promjeni na tronu jedne kategorije. Radi se, naravno, o srednjoj kategoriji u kojoj je noćas bivši prvak Israel Adesanya izgubio svoj pojas. Protiv Seana Stricklanda je izvukao deblji kraj i završio izdominiran i poražen, tako da je UFC okrunio novog prvaka.

Novi prvak je Sean Strickland, a do ovog statusa nikako nije došao slučajno. Bio je discipliniran i strpljiv svih pet rundi i Adesanyu je tjerao da se bori sa zadnje noge, pritisak kojim je neutralizirao bivšeg prvaka je bio previše za njega. U prvoj rundi ga je bacio i u nokdaun, no nije uspio završiti meč.

Kako god, noćas se Strickland pokazao kao bolji borac od Adesanye, a to je učinio u najboljem mogućem trenutku. Kako je Sean izdominirao Adesanyu pokazuju i službene sudačke kartice, a oko njih uistinu nema puno mudrolije. Sva tri suca su Stricklandu dali čak četiri runde, a sva trojica su također Adesanyi dali samo jednu – drugu rundu:

Puno je Adesanya pričao prije meča, a u jednom je trenutku toliko podcijenio Stricklanda da je rekao da će on biti prvi borac kojeg će pobijediti ‘‘submissionom‘‘ u svojoj karijeri. Strickland je s druge strane također puno pričao, no on je svoje potkrijepio i u kavezu. Adesanya se noćas nije pojavio, a priliku za osvetu će vjerojatno dobiti.

Dana White je rekao kako će vjerojatno odmah biti revanš, bez obzira na Stricklandovu čistu pobjedu. Nije se tu radilo o nekom brzom, sretnom nokautu nego o pravom školovanju pet rundi. Kako god, Adesanya bi u tom revanšu imao još i teži zadatak.

Linker
28. travanj 2024 01:25