UFC

Sukob nokautera na UFC 251: Pojačanje iz Rizina protiv bivšeg izazivača poluteške

Jiri Prochazka
 Instagram
Dobrodošlicu u UFC sjajnom češkom nokauteru Jiriju Prochazki, priuštit će u Octagonu Volkan Oezdemir

Došlo je vrijeme za UFC debi nastup njihovog za sada najvećeg pojačanja vodeće svjetske MMA promocije u 2020. godini. Donedavni Rizinov prvak Jiri Prochazka nastupit će 11. srpnja na UFC 251 i tim putem će odmah imati priliku uskočiti u sam vrh poluteške kategorije, budući da će mu se suprotstaviti bivši izazivač, Volkan Oezdemir. U najavi je tako opak okršaj poluteškaša prije svega poznatih po nokautima.

27-godišnji najbolji češki MMA borac, Jiri Prochazka (26-3-1), u UFC dolazi s nizom od deset pobjeda i s tek jednim porazom u posljednje 22 borbe. Isti mu je nanio Muhammad Lawal u finalu Rizinovog turnira 2015. godine, no taj je poraz osvetio u travnju prošle godine. 23 od svojih 26 pobjeda ostvario je nokautom, između ostalog i posljednjih osam. Pobjeđivao je još neke poznate borce osim već spomenutog Lawala, poput Darka Stošića, Jakea Heuna, Satoshija Ishija, Brandona Halseya, Vadima Nemkova, Fabija Maldonada i CB-ja Dollowaya. UFC ga je u posljednji trenutak preoteo Bellatoru, s kojim je već gotovo potpisao ugovor koji bi mu odmah donio napad na titulu. Ipak, odlučio je krenuti u lov na veću nagradu, za koju će mu trebati i više truda.

30-godišnji Oezdemir (17-4, 5-3 UFC) posljednji put se borio u korejskom Busanu, na posljednjoj UFC priredbi u prošlog godini, gdje je sudačkom odlukom savladao Aleksandra Rakića i to nakon vrlo neizvjesne borbe. Na ljestvici izazivača poluteške kategorije trenutno se nalazi na sedmom mjestu.

Ova borba smjestit će se na priredbu čiji program već sad obećava spektakl. Govori se kako će ga predvoditi tri borbe za titulu prvaka, a tu su već također potvrđeni okršaji Jessice Andre i Rose Namajunas te Frankieja Edgara i Pedra Munhoza.

Linker
18. travanj 2024 07:06