UFC

Sutrašnja UFC Vegas 90 priredba doživjela je probleme na vagi, čak četvero boraca palo na vaganju, jedna borba otkazana

Alex Hernandez

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Cynthia Calvillo je već treći put pala na vaganju za borbu u UFC-u.

Glavni borci UFC Vegas 90 priredbe nisu imali problema s težinom na današnjem vaganju, ali to nije bio slučaj za nekoliko drugih borbi na sutrašnjoj priredbi.

Brendan Allen i Chris Curtis stali su na vagu rano ujutro i obojica su imali 186lbs (84 kilograma) za njihovu naslovnu borbu priredbe u srednjoj kategoriji. Ovaj revanš se čeka više od dvije godine nakon njihovog prvog susreta u kojem je Curtis postigao nokaut u drugoj rundi što je bila druga izgubljena Allenova borba u UFC-u. Allen nije okusio poraz od tada, ostvarivši šest uzastopnih pobjeda, a sutra će tražiti osvetu protiv Curtisa.

Sutrašnja sunaslovna borba je između Alexandera Hernandeza i Damona Jacksona. Hernandez je imao najveći nedostatak težine tog dana. Stao je na vagu sa 150lbs (68 kilograma), više od dva kilograma preko dozvoljene granice za borbu u perolakoj kategoriji protiv Jacksona.

Hernandez se kasnije ponovno vratio na vagu i spustio se za 2,5lbs, ali još uvijek je bio iznad granice sa 147,5lbs. Prema UFC-u, borba protiv Jacksona će se odvijati normalno prema rasporedu, ali s time da Hernandez gubi 20 posto svoje zarade od borbe.

Cynthia Calvillo je treći put u svojoj UFC karijeri pala na vaganju, stala je na vagu sa 119lbs (54 kilograma), kilogram i pol iznad granice - za svoju borbu u slamka kategoriji s Pierom Rodriguez. Nakon njezinog najnovijeg propusta s težinom, borba Calvillo-Rodriguez je otkazana i povučena s priredbe.

Prva borba na preliminarnom dijelu priredbe doživjela je da su obje borkinje propustile težinu, s Melissom Mullins koja je težila 138lbs (62,5 kilograma) i Norom Cornolle koja je imala 138,5lbs (skoro okruglih 63 kilograma) za njihov meč u bantam kategoriji u kojoj je granica 61 kilogram.

Preostali borci koji će se natjecati na UFC Vegas 90 su ispunili uvjete za težinu. Još nema informacija o mogućim kaznama za sportaše koji su propustili težinu ili hoće li se njihovi mečevi odvijati prema rasporedu.

Linker
06. travanj 2024 00:18