UFC

Chris Curtis o ulasku na službeni popis UFC izazivača: ‘To je vjerojatno najgore što mi se dogodilo‘

Chris Curtis

 Jordan Jones/Getty images/Profimedia
Priznao je da mu osvajanje mjesta među prvih 15 najboljih nije bilo u potpunosti pozitivno postignuće.

Nakon što je prvih 12 godina svoje karijere nastupao pod zastavama PFL-a i CES MMA, Chris Curtis je napokon debitirao u UFC-u 2021. godine. Odmah je ostavio snažan dojam, pokazujući svoju dobro poznatu sposobnost nokautiranja protiv Phila Hawesa na UFC-u 268.

"The Action Man" je brzo stigao na službenu rang ljestvicu zaustavivši Brendana Allena i Rodolfa Vieiru. S 3-0 omjerom u UFC kavezu i brojem pored svog imena u kategoriji do 84 kilograma, službeno je postao rangirani izazivač za titulu.

Međutim, od tada je Curtis doživio nekoliko neuspjeha - porazi od Jacka Hermanssona i Kelvina Gasteluma, kao i meč bez pobjednika protiv Nassourdinea Imavova ostavili su ga s omjerom od 2-2-1 u svojih posljednjih pet borbi.

Tijekom nedavnog intervjua za UFC.com pred njegovu uzvratnu borbu protiv Allena, Curtis je pričao o teškoćama koje je imao od kada se probio među rangirane izazivače srednje kategorije. Napomenuo je da to sa sobom nosi dodatan pritisak pa tako i strah te da mu se promijenio način razmišljanja koji ga je prisilio da se bori na drugačiji način.

"Biti rangiran je bilo kul, ali vjerojatno najgore što mi se dogodilo", rekao je Curtis. "Kada se jednom rangiraš i zarada postane bolja, počinješ razvijati strah. Počneš se bojati neuspjeha. Bojiš se povratka unazad nakon poraza... Kad jednom tamo stigneš, čudno je, pogotovo nakon što to radiš tako dugo. Bio sam nepripremljen za ono što treba raditi jednom kada stigneš u UFC među rangirane borce. Sada sam nešto bolje pripremljen, imam bolji smjer u glavi.‘‘

"Uvijek sam se borio jer se volim boriti, ali kada sam imao nešto za izgubiti, postalo je jako čudno", nastavio je Curtis. "Ne boriš se samo da bi se borio, boriš se da zadržiš nešto, a to je nešto što sam morao mentalno prihvatiti. Boriš se da zadržiš broj, da zadržiš poštovanje ljudi koje nikada nećeš upoznati, i to stavlja pritisak na tebe... Nikad se nisam tako borio, nije me bilo briga, a sada shvaćam da sam se udaljio od toga, i ključ je vratiti se tome."

Curtis sada protiv bivšeg protivnika ima priliku ispraviti te prošle pogreške i konačno osigurati put prema deset najboljih.

Nakon što je pobijedio šest puta zaredom nakon svog neuspjeha protiv "Action Mana", Allen se nalazi na šestom mjestu na ljestvici srednje kategorije. Iako je bio spreman boriti se za bolju poziciju protiv Marvina Vettorija u glavnoj borbi ovog vikenda, Talijan se povukao prošlog mjeseca.

Allen sada ima priliku osvetiti jedan od svoja dva poraza u UFC-u. Ako postigne taj pothvat na račun Curtisa, možda će imati priliku učiniti isto protiv prvog borca koji ga je pobijedio, bivšeg prvaka Seana Stricklanda.

Linker
26. travanj 2024 03:09