UFC

Sve što trebate znati o idućoj UFC priredbi: Holland u naletu, no Brunson je gubio samo od elite

Brunson vs. Holland
 UFC
Iduća UFC priredba je UFC on ESPN 21, predvođen borbom Dereka Brunsona i Kevina Hollanda

Noć sa subote 20. ožujka na nedjelju 21. ožujka rezervirana je za UFC on ESPN 21, kojeg će predvoditi dva vrlo dobra borca srednje kategorije, borci koji su se do sada dokazali kvalitetom, ali se nadaju napraviti onaj dodatni iskorak prema samom vrhu. To su Derek Brunson i Kevin Holland, a na programu ćemo pratiti još nekoliko sjajnih, zanimljivih, ali i vrlo važnih borbi.

Holland ide po šestu u nizu i još jedan veliki "skalp"

Kevin Holland (21-5, 8-2 UFC) bio je prošlogodišnji hit UFC borac, budući da je od svibnja do kraja godine uspio upisati pet nastupa te je u svima pobijedio. Najveća pobjeda svakako mu je ona posljednja, u kojoj je prekidom zaustavio Jacarea Souzu i zauzeo deseto mjesto ljestvice izazivača. Bio je jasno kako će UFC "Trailblazeru" nakon tog niza namijeniti još neko jako ime, a izbor je pao na Dereka Brunsona (21-7, 12-5 UFC). 37-godišnji Brunson u UFC-u je već devet godina, a pogled na njegov rezime otkriva kako je do sada gubio samo od elite. Ono što je loše po njega je što nikoga od elite nije uspio savladati. S druge strane, pobjeđivao je u borbama u kojima je bio favorit ili u kojima izrazitog favorita nije bilo.

Zapravo, posljednje navedeno za Brunsona vrijedilo je sve do njegove posljednje borbe. Prvog dana kolovoza prošle godine bio je poprilično veliki autsajder protiv talentiranog Edmena Shahbazyana, no sve je završilo njegovom pobjedom prekidom u trećoj rundi. Brunson se time učvrstio na sedmom mjestu ljestvice srednje kategorije, a tu poziciju branit će protiv još jednog nadolazećeg talenta. Nije zgorega spomenuti kako je Edmen, ako računamo Contender Series, također bio unutar niza od pet pobjeda u Octagonu. Također, vrijedan podatak u vezi Brunsona je taj da on još nikad nije srušen tijekom UFC karijere, a odradio je 21 borbu. Po tome je naravno najbolji u povijesti, dok je iza njega Kamaru Usman. Protiv Hollanda će morati biti spreman i na mentalne igre, budući da je riječ o pravom brbljavcu, čiji je jezik aktivan čak i tijekom borbe u Octagonu.

Povratak Gillespieja, Tuivasa u lovu na novi niz

Sunaslovna borba donosi sjajan ogled lake kategorije između Gregora Gillespieja (13-1, 6-1 UFC) i Brada Riddella (9-1, 3-0 UFC). Gillespie se vraća nakon 16 mjeseci i vrlo neugodnog poraza od Kevina Leeja, kojim je prekinut njegov furiozni pohod prema vrhu. Jednako impresivan dojam do sada je ostavio Riddell, sjajan i vrlo atraktivan kickboksač, timski kolega Israela Adesanye i Alexandra Volkanovskog. Klasični "old school" sukob stilova jednog će borca dovesti u vrhunsku poziciju za daljnji napredak.

Nakon što je njegov impresivni početak UFC karijere zaustavljen nizom od tri poraza, Tai Tuivasa (10-3, 4-3 UFC) se napokon vratio pobjedom nad Stefanom Struveom, koji se nakon te borbe umirovio. Drugu pobjedu u nizu trebao je tražiti protiv Don'Talea Mayesa (8-4, 1-2 UFC), produkta Contender Seriesa, ali ovaj je morao otkazati nastup pa će tako Tuivasa za vikend u kavezu prirediti dobrodošlicu UFC-ovom debitantu Harryju Hunsuckeru (7-3).

Na glavnom programu održavaju se još tri borbe, no na papiru ponešto manje atraktivne od ovih gore navedenih

Gdje i kad se priredba održava?

Ovo je još jedna u nizu UFC priredbi koje će ugostiti APEX kompleks u Las Vegasu. Uvodni program sadrži sedam borbi i krenut će točno u ponoć po našem vremenu. Glavni program na rasporedu je u tri sata ujutro.

UFC on ESPN 21 - Popis borbi

(-84kg) Derek Brunson vs. Kevin Holland
(-70 kg) Gregor Gillespie vs. Brad Riddell
(+93 kg) Tai Tuivasa vs. Harry Hunsucker
(-61.5 kg) Adrian Yanez vs. Gustavo Lopez
(-77 kg) Song Kenan vs. Max Griffin
(-52.5 kg) Cheyanne Buys vs. Montserat Ruiz

(-61.5 kg) Marion Reneau vs. Macy Chiasson
(-70 kg) Leonardo Santos vs. Grant Dawson
(-84kg) Trevin Giles vs. Roman Dolidze
(-61.5 kg) Montel Jackson vs. Jesse Strader
(-57 kg) Bruno Silva vs. JP Buys
(-61.5 kg) Anthony Birchak vs. TBA

Linker
15. travanj 2024 19:08