UFC

Whittaker dobio novog protivnika, pred nama je borba koju nam duguje već dvije godine!

Robert Whittaker
 REY DEL RIO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Čini se da je UFC vrlo brzo pronašao zamjenu za Brazilca Paula Costu

Robert Whittaker dobio je novog partnera za ples. Nakon što je borbu s bivšim UFC-ovim prvakom zbog problema sa zdravljem otkazao Paulo Costa, bivši UFC-ov prvak poželio je revanš s Israelom Adesanyom, no UFC nije ispunio njegovu želju. Umjesto toga, ispunjena je ona Kelvina Gasteluma koji se ponudio uskočiti kao zamjena.

Gastelum i Whittaker obračunat će se u glavnoj borbi UFC-ovog Fight Nighta koji se održava 17. travnja, javlja ESPN. Iako ništa još nije službeno, pretpostavlja se da ćemo ovaj event gledati u lasvegaškom APEX kompleksu.

'The Reaper' i Gastelum trebali su se, podsjetimo, obračunati još veljači 2019. godine u trenucima kada je australski borac sjedio na tronu srednje kategorije, ali Whittaker je tada u posljednji trenutak zbog zdravstvenih problema otkazao svoj nastup. Kelvin je nakon toga dogovorio dvoboj s Israelom Adesanyom, ali su nakon pet rundi nevjerojatne akcije pobjeda i tada privremena titula otišli u ruke danas aktualnog prvaka.

Kakva je trenutna situacija?

Whittaker je u dobroj formi i nakon gubitka titule, odnosno meča s Adesanyom, upisao je dvije vrlo vrijedne pobjede. Prvo je u srpnju 2020. jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Darrena Tilla, a potom je i tri mjeseca kasnije na isti način svladao opasnog Jareda Cannoniera.

S druge strane, Gastelum je nakon ranije spomenutog poraza od Adesanye bio neuspješan i u susretima s Tillom te Jackom Hermanssonom, no pobjedama se vratio u veljači ove godine kada je za protivnika imao Iana Heinischa.

Tko je vaš favorit u ovom susretu?

Linker
27. travanj 2024 05:15