UFC

Sve što trebate znati o idućoj UFC priredbi: Ima li Till odgovor na Brunsonov pritisak i hrvanje?

Brunson vs. Till poster
 UFC
Darren Till nema više izbora, borbu protiv Dereka Brunsona jednostavno mora pobijediti

UFC Fight Night 191 trebala je biti priredba kojom će se UFC vratiti u Europu, točnije u London. Nakon što je Velika Britanija ukinula sve mjere, činilo se kako će se to uistinu ostvariti, no mjere koje su uvedene za dolazak u državu ipak su onemogućile UFC-ove planove i priredba je postala još jedna u nizu onih koje će se održati u Las Vegasu. No, svoj europski karakter zadržala je popisom borbi.

Till je već tri godine bez dobre borbe, Brunson je za to vrijeme postao nikad bolji


Iako Darren Till nekako na prvu, posebno na račun reputacije, ali i blagog hypea koji se oko njega stvorio, u ovu borbu ulazi kao favorit, nikako se ne smije podcijeniti Dereka Brunsona. Naime, Darren Till u posljednjih pet borbi, redom protiv Stephena Thompsona, Tyron Woodleya, Jorgea Masvidala, Kelvina Gasteluma i Roberta Whittakera, nije pružio neku spomena vrijednu izvedbu. Dvije borbe od tih dobio je, poprilično tijesno, protiv Thompsona čak i kontroverzno, dok je preostale tri uvjerljivo izgubio, od toga dva puta prekidom. Nije baš neki rezime, zar ne? No, i dalje je Till opasan borac, kojem se nikako ne može osporiti njegove duge ruke, obranu od rušenja ili tehnički jako dobar boks. Nikako on nije borac koga treba otpisati. Zapravo, i dalje se može pronaći dovoljno argumenata zašto u ovu borbu ulazi kao favorit.

S druge strane, Brunson, koji je već poprilično dugo u UFC-u, je do sada gubio samo od boraca koji su u tom trenutku bili sami vrh, ne računajući pomalo navučenu pobjedu Andersona Silve protiv njega. U pitanju je borac pritiska, vrlo snažan i dobar hrvač, koji je upravo svoje najbolje borbe odradio protiv stand up boraca, u prvom planu čak kontraša, Uriaha Halla i Lyota Machide. On je u posljednje tri godine, od poraza koji mu je nanio Israel Adesanya, puno toga promijenio u svojoj igri te naslagao pobjede nad solidnim borcima, Eliasom Theodorouom, Ianom Heinischem, Edmenom Shahbazyanom i Kevinom Hollandom.

Postavlja se pitanje što će u ovoj borbi prevagnuti. Hoće li Till uspjeti odgovoriti na Brunsonov pritisak i zadržati borbu na distanci, što je svakako njegov put prema pobjedi. I to onaj najlakši i najsigurniji. S druge strane, ako Brunson uspije skraćivati distancu i rušiti, to bi trebao biti njegov najlakši put do pobjede. Prije toga će imati priliku pokazati koliko je popravio ostale segmente svoje borbe, budući da je već potvrdio kako je i u kasnim tridesetima moguće napredovati.

Većina borbi na programu ima europski "štih"


Kako se priredba trebala prvobitno održati u Londonu, tako je zadržana većina programa koja je tome bila prilagođena. Posebno zanimljiva trebala bi biti sunaslovna borba. Nažalost, ne zanimljiva kao što je prvobitno planirano, budući da se Tom Aspinall neće boriti protiv Sergeija Pavlovicha, no i Sergey Spivak je dobar zamjenski protivnik za britanskog teškaškog potencijala, koji će pokušati dodatni si trasirati rutu prema Top 10.

Debi nastup Paddy Pimbletta također će se pozorno pratiti, budući da je riječ o borcu koji dolazi kao najveća zvijezda Cage Warriorsa te ima jako puno sličnih karakteristika onima s kakvima je u UFC došao Conor McGregor. Nije Irac, "scouser" iz Liverpoola je, no riječ je o ljudima vrlo sličnih karakteristika, od kojih veliki broj i ima irske korijene. Njegov protivnik za UFC debi je Luigi Vendramini.

Svakako je još nekoliko borbi vrijedno spomena, a njihov popis možete vidjeti na dnu teksta.

Gdje i kad se priredba održava


UFC je odlučio razveseliti europske fanove pa je unatoč promjeni lokacije zadržao europski termin. Tako će uvodni program priredbe u APEX kompleksu krenuti u 19 sati, subote 4. rujna, dok je glavni na rasporedu od 22 sata.

UFC Fight Night 191 - Popis borbi

(-84 kg) Derek Brunson vs. Darren Till
(+93 kg) Tom Aspinall vs. Sergey Spivak
(-57 kg) Alex Perez vs. Matt Schnell
(-77 kg) Alex Morono vs. David Zawada
(-93 kg) Modestas Bukauskas vs. Khalil Rountree Jr.
(-70 kg) Paddy Pimblett vs. Luigi Vendramini

(-57 kg) Molly McCann vs. Ji Yeon Kim
(-61.5 kg) Jack Shore vs. Liudvik Sholinian
(-66 kg) Julian Erosa vs. Charles Jourdain
(-84 kg) Dalcha Lungiambula vs. Marc-André Barriault
(-61.5 kg) Jonathan Martinez vs. Marcelo Rojo

Linker
17. travanj 2024 12:05