UFC

Sve što trebate znati o idućoj UFC priredbi: Revanš velikog okršaja i još dvije borbe za titulu

UFC 261
 UFC
Publika se vraća na tribine UFC priredbi, a istima je promocija odmah ponudila tri borbe za titulu

UFC cijeni one koji mu daju priliku onda kad je najteže i takvima to na bilo kakav način s vremenom vrati. U ovom slučaju to je grad Jacksonville i VyStar Veterans Memorial Arena. Riječ je o gradu i dvorani koji su 9. svibnja prošle godine pružili UFC priliku organizacije UFC 249 priredbe i povratka gotovo dva mjeseca nakon što je i za najveću svjetsku MMA promociju krenuo lockdown. Sad, tek nešto manje od godinu dana kasnije, tamo će se održati povratnička UFC priredba pred publikom, UFC 261, no ovog puta na tribinama će se nalaziti fanovi i to njih 15 tisuća.

Veliki revanš jedne od financijskih najuspješnijih borbi posljednjih godina


Kamaru Usman i Jorge Masvidal predvodit će ovaj spektakl, devet mjeseci nakon svog prvog ogleda. Tim putem oni su s UFC 251 priredbom zapravo otvorili priču UFC-ovog "Fight Islanda". Borba je završila uvjerljivom pobjedom Usmana sudačkom odlukom, gdje je Masvidal tek u prvoj rundi pokazao neke naznake toga da je sposoban ugroziti prvaka. No, činjenica da je borbu prihvatio samo tjedan dana prije održavanja ostala je vrlo jaka. On je tvrdio kako bi uz puni kamp sigurno došao do titule, a niti Usman nije imao ništa protiv toga da borbu ponove te da potvrdi kako mu "Gamebred" ne može stvoriti probleme neovisno o tome na koji se način pripremao.

No, postoji još jedna stavka zašto je revanš obojici tako privlačan. Priredba predvođena prvom borbom postigla je prodaju od 1.3 milijuna prijenosa, što je šesta najveća brojka u povijesti UFC-a (dijeli to mjesto s UFC 100 priredbom) i priredba s najviše prodanih prijenosa u povijesti UFC-a, a da na njoj nije nastupio Conor McGregor. Tako će svakako obojica ovom borbom dobro zaraditi. Masvidal s razlogom nije prihvaćao niti jednu borbu između ova dva ogleda, da poziciju za još jedan veliki ček može zadržati, dok je Usman u međuvremenu bio bolji od Gilberta Burnsa, borca koji ga je u početku njihovog okršaja čak ugrozio i time možda pokazao Masvidalu put do pobjede ili barem dolaska u priliku za napraviti nešto više nego u prvoj borbi.

Aktualna prvakinja slamka kategorije protiv bivše


Weili Zhang ispred sebe ima drugu obranu titule koju je osvojila u ljeto 2019. godine. Do sada je uspješna bila u fantastičnom prošlogodišnjem okršaju s Joannom Jedrzejczyk, a sad ju čeka borkinja koja je prije manje od dvije godine bez titule ostala. To je Rose Namajunas, koja se već osvetila Jessici Andrade za poraz koji joj je ova nanijela, ali titula je ono što želi ponovno imati u svom vlasništvu. Ako u tome uspije, postat će prva borkinja u povijesti UFC-a koja je dva puta dolazila do titule iste kategorije. Do sada su to pokušale Ronda Rousey, Holly Holm i Joanna Jedrzejczyk, ali niti jedna od njih nije bila uspješna.

Najteži dosadašnji ispit za prvakinju Shevchenko


Nakon što je Jessica Andrade impresivno debitirala u muha kategoriji, savladavši Katlyn Chookagian prekidom pred kraj prve runde, odmah je bilo jasno kako je muha kategorija dobila prijetnju za vrh. I nije se dugo čekalo prije nego se jedinu borkinju povijesti UFC-a s pobjedama u tri kategorije uputilo prema prvakinji. Andrade će probati na račun svoje snage i eksplozivnosti postati prva koja se u muha kategoriji uspjela i približiti Valentini Shevchenko. Osim što je dominantna, Valentina je također i najaktivnija od svih UFC prvaka. Titulu je osvojila prije dvije godine i četiri mjeseca, a ovo će joj biti već peta obrana iste.

Intrigantni revanš predvodi ostalih deset borbi među kojima je povratak Stefana Sekulića


Chris Weidman i Uriah Hall prvi put su se međusobno borili u rujnu 2010. godine kao neporaženi borci. Weidmanu je to tada bila treća, a Hallu ukupno peta borba u karijeri. Weidman je tim putem slavio prekidom nakon tri minute, a karijere su im krenule u drugačijim smjerovima. Chris je postao UFC prvak te je kasnije naglo posrnuo, dok je Hall također dogurao do UFC-a, gdje je godinama na glasu kao borac velikog, ali također neispunjenog potencijala. Trenutno se nalazi u situaciji gdje može krenuti prema vrhu, no protiv sebe ima motiviranog Weidmana kojem poraz nikako nije opcija. U slučaju da ga doživi, njegove ambicije bit će vjerojatno za stalno pokopane.

Glavni program otvorit će okršaj Anthonyja Smitha i Jimmyja Crutea, a nakon dvogodišnje suspenzije vraća se Stefan Sekulić. Srpski velteraš iz Family Fight Teama spreman je usmjeriti svoju UFC karijeru tamo gdje je naumio kad je 2018. godine promociji pristupio. Njega čeka borba protiv Dwighta Granta.

Gdje i kad se priredba održava?


Kao što je gore navedeno, domaćin ove priredbe je Jacksonville. Bit će ovo prvi američki UFC program pred publikom još od ožujka prošle godine i UFC 248 priredbe. Zanimljivo, na njemu je također u sunaslovnoj borbi nastupila Zhang.

Osam borbi uvodnog programa priredbe krenut će točno u ponoć sa subote 24. travnja na nedjelju 25. travnja, no glavni program sadrži pet borbi i započinje u već standardno PPV vrijeme, u 4 sata ujutro.

(-77 kg) Kamaru Usman (c)vs.Jorge Masvidal
(-52.5 kg) Zhang Weili (c)vs.Rose Namajunas
(-57 kg) Valentina Shevchenko (c)vs.Jéssica Andrade
(-84 kg) Uriah Hallvs.Chris Weidman
(-93 kg) Anthony Smithvs.Jimmy Crute

(-77 kg) Alex Oliveiravs.Randy Brown
(-77 kg) Dwight Grantvs.Stefan Sekulić
(-84 kg) Karl Robersonvs.Brendan Allen
(-66 kg) Patrick Sabatinivs.Tristan Connelly
(-61.5 kg) Danaa Batgerelvs.Kevin Natividad
(-70 kg) Kazula Vargasvs.Rong Zhu
(-57 kg) Qileng Aorivs.Jeffrey Molina
(-52.5 kg) Na Liangvs.Ariane Carnelossi

Linker
20. travanj 2024 12:31