UFC

Sve što trebate znati o idućoj UFC priredbi: Sudar opakih nokautera, Holland traži izlaz iz krize

 UFC
Brazilski poluteškaški nokauteri nude borbu gdje smo sigurni u samo jedno: Nemojte trepnuti!

Kao glavna borba UFC Fight Nighta 193 izabrana je borba dva poluteškaša sličnih referenci. Oni su stand up borci i atraktivni nokauteri, obojica su Brazilci te obojici traže put prema pozicijama gdje su se nalazili nekad. Oni su Thiago Santos i Johnny Walker te predvode još jedan vrlo zanimljiv program iz UFC-ove Fight Night serije priredbi.

"Nemojte trepnuti"

Upravo ovo iz podnaslova može biti poruka svima koji će svoje vrijeme posvetiti ovoj priredbi. Ovi Brazilci poznati su po tome da borbu mogu završiti u baš svakom trenutku. Johnny Walker zapravo se svojim nokautima proslavio, nakon što je prve tri borbe u Octagonu svoje protivnike doslovno ugasio. Uslijedio je onda pad putem dva poraza u nizu, ali prije godinu dana vratio se gotovo nestvarnom pobjedom nad Ryanom Spannom, gdje su ga doslovno nijanse dijelile od još jednog poraza. Vidjet ćemo je li u godinu dana napredovao tamo gdje mu je najpotrebnije, budući da smo u njegovim posljednjim nastupima mogli vidjeti podosta slabosti.

Priča oko Thiaga Santosa pomalo je drugačija. On je prelaskom iz srednje u polutešku kategoriju napravio pravi potez. Uslijedila je serija pobjeda koja ga je dovela do napada na titulu, a onda tamo i tijesnog poraza od Jona Jonesa, gdje su mnogi vjerovali kako je napravio dovoljno za postati prvakom. Nažalost, borba protiv Jonesa donijela mu je tešku ozljedu i dugu pauzu. Kad se napokon vratio spojio je poraze od Glovera Teixeire i Aleksandra Rakića. Četvrti poraz u nizu nešto je što si ne smije dozvoliti, posebno jer je ovog puta on u statusu favorita. 11 od svojih 13 UFC pobjeda ostvario je "Marreta" nokautom te će to očekivati i ovaj put.

Holland više nema pravo na kiks


Nakon impresivne 2020. godine u kojoj je bio hit UFC borac te je upisao čak pet pobjeda od svibnja do prosinca, ova godina nije niti blizu dobra za Kevina Hollanda. Dva gotovo identična poraza doživio je od Dereka Brunsona i Marvina Vettorija, a u njima se posebno vidjelo kako je njegovo hrvanje na kritično lošoj razini. Pomoć je odlučio potražiti kod bivšeg UFC prvaka Johnyja Hendricksa, a jedno vrijeme radio je i s Danielom Cormierom u American Kickboxing Academyju. Borac koji će testirati koliko je napredovao je Kyle Daukaus i to u sunaslovnoj borbi ove priredbe.

Kyle nije toliko dobro startao svoju UFC karijeru kao njegov brat, perspektivni teškaš Chris Daukaus, no svakako je protivnik kakav je Hollandu potreban. Prije svega hrvač, ali ipak ne toliko visoke razine kao gore spomenuti dvojac, trebao bi biti dati odgovor na to ima li "Trail Blazer" ikakvog potencijala po pitanju borbe na podu. Na nogama znamo da posjeduje ogroman talent, ali ovo je ipak skup mješovitih borilačkih vještina. Na Hollandu je test vrijednosti, dok je na Daukausu prilika izgraditi svoje ime.

Novi nastupi Kauboja, Cirkunova i najvećeg potencijala ženskog bantama


Zanimljivost ovom programu trebala bi svakako dati borba Alexa "Kauboja" Oliveire i uvijek atraktivnog Nika Pricea, uvijek uzbudljivih boraca, ali boraca koji ovog puta nemaju pravo na kiks. Misha Cirkunov spustio se u srednju kategorije gdje će pokušati ispuniti svoj neostvareni potencijal, a čeka ga sudar s još jednim borcem kojem su predviđali puno više nego što je postigao. To je Poljak Krzysztof Jotko. Nakon gotovo dvije godine u Octagon će ponovno i Aspen Ladd, borkinja od koje se očekuje pobjeda vrijedna napada na titulu prvakinje bantam kategorije. Nju će morati ostvariti preko Macy Chiasson.

Gdje i kad se priredba održava


UFC-ov APEX još jednom je domaćin Fight Nighta koji ovog puta kreće u nam pristupačnijem terminu. Tako ćemo uvodni program moći pratiti u subotu 2. listopada već od 22 sata, dok će glavni program, koji sadrži šest borbi, započeti u 1 sat iza ponoći.

UFC Fight Night 193 - Popis borbi

(-93 kg) Thiago Santos vs. Johnny Walker
(-84 kg) Kevin Holland vs. Kyle Daukaus
(-77 kg) Alex Oliveira vs. Niko Price
(-84 kg) Misha Cirkunov vs. Krzysztof Jotko
(-61.5 kg) Aspen Ladd vs. Macy Chiasson
(-70 kg) Alexander Hernandez vs. Mike Breeden

(-70 kg) Joe Solecki vs. Jared Gordon
(-57 kg) Antonina Shevchenko vs. Casey O'Neill
(-61.5 kg) Bethe Correia vs. Karol Rosa
(-70 kg) Jamie Mullarkey vs. Devonte Smith
(-66 kg) Douglas Silva de Andrade vs. Gaetano Pirrello
(-61.5 kg) Stephanie Eggar vs. Shanna Young
(-61.5 kg) Alejandro Pérez vs. Johnny Eduardo

Linker
27. travanj 2024 04:50