UFC

Michael Chandler savjetuje Volkanovskog: ‘Uzmi pauzu i uživaj s obitelji! Nastavi trenirati, ali nemoj primati udarce u glavu‘

Alexander Volkanovski

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
UFC-ov borac lake kategorije zabrinut je za stanje Alexandera Volkanovskog

Alexanderu Volkanovskom mnogi su govorili kako se prerano vraća nakon poraza od Islama Makhacheva. Bivši prvak UFC-ove perolake kategorije pretrpio je težak poraz nokautom u 10. mjesecu prošle godine, ali njegova pauza nije dugo trajala.

Već 17.2. ove godine, Volkanovski se vratio u kavez i branio je svoju titulu prvaka u perolakoj kategoriji. Na suprotnoj strani oktogona našao se Ilia Topuria, vrlo moćan udarač koji posjeduje odlične boksačke vještine. Volkanovski nije slušao brojne savjete o duljoj pauzi, ušao je u kavez s opasnim udaračem i upisao je još jedan poraz nokautom.

Upitno je što sada slijedi za Volkanovskog. Australac voli biti aktivan i često nastupati. Sam je priznao kako je ‘‘izgubljen‘‘ dok nije u trening kampu i da ne pronalazi smisao u životu dok se ne priprema za meč. Nezgodna je to situacija za Volkanovskog, jer pauza mu je neophodna i morat će se naučiti nositi s odmorom i životom van brutalnih priprema.

Gostujući u MMA Houru, Michael Chandler dobio je priliku prokomentirati situaciju u kojoj je trenutno Alexander Volkanovski. UFC-ov borac lake kategorije također smatra kako je Volkanovskom odmor neophodan.

‘‘Nikada ne želim pojačavati narativ o nečijoj lošoj odluci, ali ovdje sve vodi ka tome. Volk je prihvatio meč na ‘short notice‘ (protiv Makhacheva), a zatim se borio tri i pol ili četiri mjeseca kasnije. To znači da se vratio trening kampu, sparinzima i udarcima u glavu samo mjesec i pol ili dva mjeseca nakon nokauta. To nije ispravan recept. Zato možemo reći: ‘Čovječe, Volk je mogao završiti s drukčijim ishodom te večeri da se nije odmah vratio u trening kamp‘. To su činjenice. Vaš mozak može se ugasiti, kao i vaše tijelo, a tu je i smanjena sposobnost podnošenja udaraca. Volio bih da Volk uzme pauzu i uživa sa svojom obitelji. Neka i dalje ostane u treningu, ali neka ne prima udarce u glavu, jer trebamo ga nešto dulje u ovom sportu.‘‘, započeo je Chandler, a zatim se osvrnuo na želju Volkanovskog da ekspresno odradi revanš s Topurijom.

‘‘Nadam se da će uzeti dulju pauzu od one koju je imao nakon poraza od Islama (nakon drugog poraza). To govorim jer volim tog tipa. Smatram da je odličan sportaš i sjajan ambasador ovog sporta. On je veliki prvak i ne mogu dovoljno lijepih stvari reći o njemu. Puno je toga što poštujem u vezi u njega, njegove igre, načina na koji se bori i njegovog držanja. Moramo zaštititi dobre tipove u ovom sportu. Zaštitite Volkanovskog pod svaku cijenu.‘‘, zaključio je Chandler.

Gotovo cijela MMA zajednica priželjkuje nešto dulju pauzu Alexandera Volkanovskog. Volk mora odmoriti i vratiti se u najboljem izdanju, jer inače bi njegova karijera mogla strmoglavo krenuti prema dolje. Previše je boraca koji su olako rasprodali svoj ugled, nadamo se da Volkanovski neće biti jedan od njih.

Linker
26. travanj 2024 13:03