UFC

Umirovio se T.J. Dillashaw: Nakon dvanaest godina okončao je profesionalnu karijeru

T.J. Dillashaw

 Mma Junkie
Bivši prvak ima 36 godina, ali ozljede i potrošenost su odavno tu

Bivši prvak bantam kategorije T.J. Dillashaw na UFC 280 priredbi pokušao je po treći put doći do titule u svojoj kategoriji, no to mu nije pošlo za rukom. Aljamain Sterling ga je pobijedio tehničkim nokautom u drugoj rundi i obranio pojas, a do pobjede je došao lakše nego što se očekivalo.

Već se u prvoj rundi Dillashaw ozlijedio kad ga je Sterling rušio te je nezgodno pao na lijevu ruku prilikom čega mu je iskočilo rame. Ostatak borbe nije mogao koristiti lijevu ruku te ga je Sterling nakon toga rutinski riješio, a bilo je jasno kako to nije isti borac i da je već odavno van svog ‘‘primea‘‘.

Kako prenosi portal MMA Junkie, T.J. Dillashaw se umirovio, a o tome je navodno obavijestio i vrh UFC-a. Iako se on sam o tome još nije javno oglasio, algoritam poznatiji kao ‘‘UFC Roster Watch‘‘ je objavio da je bivši prvak uklonjen sa istog.

T.J. ima 36 godina i još je u povratničkoj borbi protiv Sandhagena bilo jasno da to nije isti borac kao nekad, a to se potvrdilo i protiv Sterlinga. Potrošenost i ozljede su ga već sustigle te je dojam kako mu tijelo više jednostavno ne podnosi natjecanje u vrhu ovog sporta.

Dillashaw je u UFC-u od 2011. godine, a titulu je prvi puta osvojio 2014. kada je nokautirao Renana Baraoa. 2017. godine pobijedio je Codyja Garbrandta gdje je opet osvojio titulu, a uzeo mu ju je Henry Cejudo.

Bez obzira na skandale i kontroverze Dillashaw je jedan od najvećih boraca u svojoj kategoriji i kao takav će ostati upamćen.

Linker
15. travanj 2024 08:00