UFC

Petr Yan o Seanu O‘Malleyju: ‘On je UFC-ov projekt i pokušava kopirati Conora McGregora‘

Petr Yan

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Bivši prvak UFC-ove bantam kategorije vjeruje da je čvršći od talentiranog Seana

U vrlo riskantan meč upustit će se Petr Yan ovog vikenda u Abu Dhabiju na UFC 280 eventu. Sean O‘Malley bit će njegov protivnik, a radi se o borcu koji je deset mjesta lošije rangiran od Yana.

Ruski borac prvorangirani je izazivač UFC-ove bantam kategorije, dok je Sean na 11. mjestu u poretku. Yanu pobjeda na papiru ne donosi previše, ali šuška se kako će pobjednik te borbe postati sljedećim izazivačem. U tom slučaju Yanu ovakav scenarij čak ide u korist, jer za ‘‘title shot‘‘ morat će pobijediti borca koji nije unutar top 10.

U slučaju poraza, Yan bi mogao napraviti osjetan pad u poretku i bio bi to njegov treći poraz u nizu. Tada bi mu trebalo dosta posla prije novog napada na titulu. Veliki je Yan favorit protiv O‘Malleyja, ali mnogi šansu O‘Malleyja vide u činjenici da će meč biti održan na tri runde, a Yan uvijek sporo ulazi u mečeve. Petr tvrdi da je svjestan toga i pokušat će promijeniti pristup.

‘‘Shvaćam da je meč na tri runde. Moram biti fokusiran kao i prije, ali oštriji od samog početka. Nema sumnje da on (O‘Malley) ima dobre vještine u stojci i vrlo nekonvencionalan stil borbe. Ali ako uzmemo mentalni segment u obzir, vjerujem da sam čvršći.‘‘, rekao je Yan na konferenciji za medije.

Dana White u jednom od svojih intervjua usporedio je ovaj meč s onim između Conora McGregora i Josea Alda. Conor je tada nokautirao Alda za 13 sekundi i torpedirao se ka nevjerojatnoj globalnoj popularnosti. Slično bi mogao napraviti i O‘Malley pobjedom nad Yanom, ali Petr tvrdi da će ishod biti drukčiji.

‘‘Definitivno ovu borbu možemo usporediti s tom između Conora i Alda. Sean je UFC-ov projekt i pokušava kopirati Conora, ali ishod će biti drukčiji. Vidjeli ste i moju borbu protiv Alda.‘‘, dodao je Yan.

Meč O‘Malleyja i Yana svakako je jedan od zanimljivijih na UFC 280 eventu, a oba borca djeluju prepuna samopouzdanja.

Linker
24. travanj 2024 14:47