UFC

T.J. Dillashaw se vraća: ‘Napravio sam jednu grešku, bit ću je**na životinja kad se vratim u kavez‘

T.J. Dillashaw
 Sarah Stier/Getty images/Profimedia
Sjajna UFC-ova bantam kategorija povratkom bivšeg prvaka postaje još jača

Bivši prvak UFC-ove bantam kategorije T.J. Dillashaw zadnji puta nastupio je u siječnju 2019. godine. Tada ga je Henry Cejudo porazio tehničkim nokautom nakon samo 32 sekunde borbe te je spriječio Dillashawa da postane prvakom muha kategorije. Dva mjeseca kasnije izašla je vijest kako je Dillashaw bio pozitivan na doping te je ubrzo dobio suspenziju na dvije godine. U siječnju ove godine suspenzija je istekla te se sjajni borac vraća ovog vikenda borbom protiv Coryja Sandhagena.

Bivši prvak tvrdi kako je svjestan da će uvijek biti pod povećalom te da je donekle narušio svoju ostavštinu pozitivnim testom, no navodi kako je USADA detaljno pregledala sve njegove prijašnje uzorke te da je pozitivan bio samo onaj zbog kojeg je i odradio suspenziju.

''Ljudi mogu govoriti što žele, no USADA me stavila pod povećalo nakon što sam pao na testu. Vratili su se na sve uzorke koje sam im ikada dao za prijašnje borbe i odradili su ponovno testiranje sve do borbe protiv Raphaela Assuncaa koju sam odradio nakon borbe protiv Dominicka Cruza (2016. godina). Neovisno o svemu, napravio sam pogrešku. Međutim, naučio sam živjeti s time i platio sam svoj dug.'' rekao je T.J. Dillashaw za emisiju Food Truck Diaries koju vodi Brendan Schaub.

Dillashaw smatra kako je zahtijevanje protivnika poput Sandhagena dokaz kako on i dalje vjeruje u svoje mogućnosti te da njegovo prijašnje samopouzdanje nije bilo bazirano na dopingu.

''Ako bih smatrao da sam došao tamo na vrh zbog dopinga, ne bih sada prozivao borca poput Sandhagena. Ne bih tražio protivnika iz Top 5 i davao svima do znanja da ću vratiti svoj pojas. Bit ću je**na životinja kad se vratim u kavez. Pokušali su mi nuditi protivnike koji nisu u Top 5, no odbio sam. 35 godina mi je i želim svoj pojas natrag. Sandhagen je odličan protivnik, no radi se o odličnoj borbi za mene. On je prvi izazivač i pobjedom protiv njega dokazat ću svoju vrijednost i vratiti pojas čim Sterling i Yan odrade svoju borbu.''

Čini se kako je T.J. motiviraniji nego ikada prije. Neovisno o nedozvoljenim sredstvima, Dillashaw je uvijek bio fantastičan borac, a njegov set vještina čini ga jednim od najsvestranijih boraca na cijelom UFC rosteru. Borac poput njega samo će dodatno pojačati ionako jaku i top borcima ispunjenu bantam kategoriju.

Linker
26. travanj 2024 06:41