UFC

Tai Tuivasa doživio ogroman skok u poretku izazivača, Afrikanci dominiraju ‘P4P‘ ljestvicom

Tai Tuivasa

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
28-godišnji ‘‘Bam Bam‘‘ pridružio se samoj eliti teške kategorije

Prošlotjedna UFC 271 priredba dovela je do nekoliko zanimljivih promjena u službenom poretku izazivača. Neki od boraca poput Jareda Cannoniera i Taija Tuivase, ostvarili su vjerojatno najvažnije pobjede u dosadašnjoj karijeri, a to se obojici odrazilo na pozicije u poretku.

Jared Cannonier pobjedom nad Derekom Brunsonom, gotovo sigurno izborio je priliku za napasti pojas koji je u vlasništvu Israela Adesanyje. Iako je Cannonier bio trećerangiran, a porazio je četvrtorangiranog izazivača, svejedno je napredovao u poretku. Naime, pobjeda nad Brunsonom, Cannoniera je pogurala jedno mjesto prema gore i sada okupira drugo mjesto u poretku izazivača srednje kategorije. Marvin Vettori borac je kojeg je Cannonier pretekao.

Brunson je zadržao svoju četvrtu poziciju, dok je Sean Strickland također doživio skok. Naime, Sean je sada peti u poretku izazivača, a tu poziciju dijeli s Paulom Costom. Iako bi Cannonier gotovo sigurno trebao biti idući izazivač, donekle je i Sean Strickland u kombinacijama, a dodatan napredak u poretku, dobar je znak da se Strickland sve više približava samom vrhu kategorije.

Tai Tuivasa savladao je Derricka Lewisa koji je do tada držao treće mjesto u poretku izazivača teške kategorije. ''Bam Bam'' je u meč ušao kao 11-rangirani izazivač, a pobjedom nad Lewisom, jednostavno je preuzeo njegovu poziciju. Australac je skočio čak osam mjesta i vjerojatno ga jedna pobjeda dijeli od napada na pojas. Derrick Lewis skliznuo je na peto mjesto. Ispred Tuivase, trenutno se nalaze Miočić, Gane i prvak Ngannou.

Casey O'Neill također je profitirala svojim nastupom na UFC 271 eventu. Borkinja muha kategorije, pobijedila je Roxanne Modafferi, a time je napredovala tri mjesta u poretku i sada je 12. u poretku izazivačica.

Israel Adesanya zadržao je pojas prvaka u srednjoj kategoriji, no pobjedom nad Robertom Whittakerom, napredovao je u ''Pound-for-pound'' poretku. Kamaru Usman i dalje je prvi, no Adesanya je pretekao Alexandera Volkanovskog na drugom mjestu te ljestvice. Dakle, Afrikanci dominiraju ljestvicom najboljih boraca u promociji. Francis Ngannou također je visoko. Kamerunac je trenutno četvrti.

Kompletne ljestvice po kategorijama pogledajte OVDJE.

Linker
18. travanj 2024 23:06