UFC

Tai Tuivasa objasnio zašto je pristao na još jedan težak meč: ‘Ovdje sam kako bih se borio s najboljima‘

Tai Tuivasa

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Nakon dva teška poraza nokautom, Tuivasa je ugovorio vrlo zahtjevan meč

Velik teret na leđima je Taija Tuivase ovaj vikend u Sydneyju. Australski teškaš prije samo godinu dana bio je vjerojatno jednu pobjedu udaljen od napada na titulu, ali Ciryl Gane pokazao se boljim borcem i nokautirao je Tuivasu na eventu u Parizu.

Gane je tada prekinuo Tuivasin niz od pet uzastopnih pobjeda, a bio je to uistinu fantastičan meč u Parizu. Tai Tuivasa brzo se htio vratiti na pobjedničke staze, ali vjerojatno se prebrzo vratio u kavez. Nakon teškog meča protiv Ganea, Tuivasa je samo tri mjeseca kasnije kročio u kavez sa Sergeijem Pavlovichem.

Moćni ruski udarač nokautirao je Tuivasu nakon samo 54 sekundi borbe i bilo je više nego jasno da je Tuivasa uranio s povratkom u kavez. 30-godišnji teškaš nakon toga ipak je uzeo nešto dulju pauzu i ovaj vikend vratit će se u kavez. Protivnik mu ponovno dolazi iz Rusije, a radi se o Alexanderu Volkovu. Još jedan jako težak ispit za Tuivasu, a svjestan je i Tuivasa kvalitete svog protivnika.

‘‘Mislim da je on odličan protivnik i bit će ovo odličan meč. Svi znaju koliko je on velik, ali mislim da će imati problema s mojim pritiskom i konstantnim kretnjama prema naprijed. U posljednja dva meča, bio sam pomalo rezerviran. Sada dolazim idem po njegovu glavu.‘‘, započeo je Tuivasa na konferenciji za medije.

Vjerojatno je podosta onih koji smatraju da je Tuivasa trebao tražiti meč protiv nešto lakšeg protivnika nakon dva teška poraza, ali Tuivasa se ne slaže s tom konstatacijom.

‘‘Ako ću se boriti, onda se želim boriti s najboljima. Borio sam se s najboljima i sada sam peti u poretku ako se ne varam (šesti je, op.a.). Nema lakih borbi pri vrhu i ne tražim lake mečeve. Ponudili su mi Volkova, a ja sam odmah pristao. Mislim da će to biti sjajan meč. Neće biti dosadna borba, jer nas dvojica nećemo se maziti 15 minuta.‘‘, rekao je Tuivasa, vjerojatno aludirajući da će ovo biti obračun u stojci, bez previše hrvanja.

Volkov u meč protiv Tuivase ulazi nakon što je nokautirao Jairzinha Rozenstruika sredinom prošle godine i Alexandera Romanova u trećem mjesecu ove godine. Njegovo samopouzdanje sigurno je na puno višoj razini nego Tuivasino, ali Tai Tuivasa dobro se odmorio nakon dva teška poraza, a uživat će i veliku podršku domaće publike. Ne sumnjamo da će ovo biti sjajan meč, pa neka bolji dođe do pobjede.

Linker
24. travanj 2024 14:34