UFC

Tai Tuivasa pokazao štetu na licu nakon poraza od Volkova: ‘Ja sam taj koji je završio s ožiljkom‘

Tai Tuivasa

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Popularni australski teškaš upisao je poraz pred domaćom publikom

Australski teškaš Tai Tuivasa drugi put u svojoj karijeri prolazi kroz težak period. U razdoblju od 12. mjeseca 2018. godine pa do desetog mjeseca 2019. godine, Tai Tuivasa nanizao je tri uzastopna poraza, a dva poraza došla su prekidima.

Šuškalo se tada da bi UFC mogao i otpustiti Tuivasu, ali ‘‘Bam Bam‘‘ je dobio priliku vratiti se na pobjedničke staze i objeručke ju je prihvatio. Pet pobjeda zaredom, pet nokauta zaredom upisao je Tuivasa nakon spomenuta tri uzastopna poraza. Dokazao je da vrijedi, a u jednom trenutku bio je jednu pobjedu udaljen od napada na titulu.

Međutim, u devetom mjesecu prošle godine Tuivasa je nokautom izgubio od Ciryla Ganea i tu je krenuo novi Tuivasin strmoglavi pad. Samo tri mjeseca nakon tog poraza, Tuivasa se vratio u kavez. Sergei Pavlovich našao se na suprotnoj strani, a mnogi su smatrali da se Tuivasa prerano vratio s obzirom na štetu koju je primio protiv Ganea. ‘‘Bam Bam‘‘ nije mario za takve komentare, ušao je u kavez s ruskim nokauterom, ali nije se dobro proveo. Pavlovich je nokautirao Tuivasu nakon samo 54 sekunde i Tai je shvatio da mu treba pauza.

Sve do proteklog vikenda pauzirao je ovaj 30-godišnji teškaš, a nastupima se vratio na eventu u Sydneyju. Ponovo je Tuivasu čekao protivnik iz Rusije, ali ovaj put Alexander Volkov. Solidnu prvu rundu odradio je Tuivasa, ali u drugoj Volkov preuzima inicijativu i odnosi pobjedom ‘‘ezekiel‘‘ gušenjem.

Dakle, drugi put u karijeri Tuivasa je na tri uzastopna poraza, a sva tri upisao je prekidima. U samo godinu dana, Tuivasa je pretrpio velik pad. Bio je na korak od napada na titulu, a sada je sve bliže tome da ispadne iz top 10. Unatoč novom teškom porazu, Tuivasa je i dalje zadržao optimizam.

‘‘Ušao sam u kavez uz pjesmu ‘SCAR‘ (‘Ožiljak‘) koju izvodi Missy Higgins, ali ja sam taj koji je završio s ožiljkom. Živi da bi se borio sljedeći dan. Svu ljubav upućujem svojim fanovima i ispričavam se Australiji. Ušao sam u kavez, dao sam sve od sebe, ali nije bilo dovoljno.‘‘, napisao je Tuivasa, a čestitao je i Volkovu te je istaknuo kako mu je bilo zadovoljstvo boriti se protiv njega.

Tuivasa je usput priložio i fotografiju svog lica na kojem je vidljiva šteta, a nadamo se da će ovaj put uzeti nešto dulju pauzu i da će pametno razmotriti svoj sljedeći potez. Vjerojatno ga čeka nešto slabije rangirani protivnik u sljedećem nastupu, što je vjerojatno i najbolja opcija za Taija kojem treba povratak samopouzdanja.

Linker
29. travanj 2024 21:52