UFC

Tai Tuivasa opisao nadljudsku snagu Sergeja Pavloviča: ‘Kad me prvi put udario, znao sam da sam naje**o!‘

Sergej Pavlovič (lijevo) i Tai Tuivasa (desno)

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Bio je nokautiran nakon samo 54 sekunde

Tai Tuivasa odmah je okusio moć Sergeja Pavloviča. Tuivasa (15-5, 8-5 UFC) je nokautiran za samo 54 sekunde na UFC on ESPN 42 priredbi prošlog prosinca (12. mjesec). Poraz od Pavloviča označio je njegov drugi uzastopni nokautom, nakon što je "Bam Bama" zaustavio Ciryl Gane u raskalašenoj borbi samo tri mjeseca prije u Parizu.

Tuivasa priznaje da je vjerojatno trebao uzeti malo više vremena nakon poraza od Ganea, ali je rekao da su se stvari jednostavno dogodile tako brzo tijekom borbe protiv Pavloviča.

"Ono, možda sam se malo požurio, ali i dalje sam naporno trenirao. Kamp je bio u redu – bio sam u formi. Stvarno, sva se ta borba svodila na to tko će koga prvi udariti. I očito sam ga pokušao prvi udariti, ali on je udario mene prvim udarcem i znao sam da sam naje**o. Pomislio sam, ‘Je**ni pakao.‘ Zatim sam se vratio i pokušao baciti još jedan jaki udarac, a onda samo se okrenuo oko svoje osi. Rekao sam: ‘To nije ono što je moja glava htjela.‘ Već sam imao vrtoglavicu i onda sam se potpuno zavrtio. Tada sam se samo nadao da ga je nešto pogodilo.”

Tuivasa nikada nije dobio priliku pokrenuti se, ali kaže da je Pavlovičeva moć onakva kakva se reklamira jer je 31-godišnji Rus nokautirao svojih prethodnih šest protivnika zaredom u prvoj rundi.

“On snažno udara. ... Čuli ste za njegov raspon ruku. Udara te iz velike daljine gdje misliš da si u toj zoni, ali nisi, a on jest. Očito, ima teške ruke iza toga, a kad to namiriše, može namirisati krv i jednostavno ide na to. Želim ga opet. Nisam ga stigao udariti. To je igra teške kategorije. Oči su mi bile poput: ‘Gdje si? Koji si točno ti?‘ Vidio sam više toga, bilo je jako nezgodno."

Tuivasa će se pokušati oporaviti od kada se sastane s Alexanderom Volkovim (36-10, 10-4 UFC) u sunaslovnoj borbi večeri UFC 293 eventa 9. rujna (deveti mjesec) u Qudos Bank Areni u Sydneyju. Priredbu će predvoditi Israel Adesanya koji će braniti svoj pojas srednje kategorije, a izazivač jest Sean Strickland.

Linker
27. travanj 2024 14:20