UFC

Taija Tuivasu u subotu očekuje izuzetno važan meč: ‘Već sam bio u ovoj poziciji, ali znam koji mu je plan‘

Tai Tuivasa 

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Nije poznato kakva mu je situacija s ugovorom i je li mu ovo borba za opstanak, no ukoliko želi nekada ponovno napadati borce iz vrha kategorije, Tyburu će morati pobijediti

Vrlo važna borba očekuje Taija Tuivasu ovog vikenda na UFC Fight Night 239 priredbi. Marcin Tybura bit će njegov protivnik, ali ujedno i jako težak meč, pogotovo ako uzmemo u obzir da se Tuivasa trenutno nalazi u vrlo nezavidnoj situaciji. Ima tri poraza u nizu i ovo je borba koju jednostavno mora pobijediti.

Međutim, nije ovo prvi put da se Tuivasa našao u ovakvoj situaciji. U periodu od dvanaestog mjeseca 2018. do jeseni 2019. je također naredao tri poraza, i to od Juniora dos Santosa, Blagoyja Ivanova te Sergeija Spivaka. Nakon toga je naredao pet pobjeda, da bi se sada opet našao u nizu od tri poraza. Međutim, on vjeruje da će uspjeti isplivati:

‘‘Uvijek je tu pritisak, ali to nije pritisak kakvog već prije nisam osjetio. Na ovom mjestu sam bio i u životu, i u borbama. Moje pripreme su bile jako dobre, na to se oslanjam‘‘, rekao je Tuivasa na ‘‘media dayju‘‘.

‘‘Marcin je ovdje jako dugo vremena, gledao sam ga godinama. On je vrlo iskusan. Neću mu moći ponuditi ništa što već do sada nije vidio. Znam da je njegov plan pokušati me izmoriti kroz što više rundi, no ovo je teška kategorija i ja ću doći da obavim posao‘‘, dodao je.

Tuivasu očekuje vrlo važan meč, a četiri poraza zaredom ne bi izgledala dobro. Nije poznato kakva mu je situacija s ugovorom i je li mu ovo borba za opstanak, no ukoliko želi nekada ponovno napadati borce iz vrha kategorije, Tyburu će morati pobijediti kako god zna.

Linker
27. travanj 2024 05:57